ΠολιτικήΑρχείο

Ο Ανδριανός ζητά λύσεις από τον Φίλη

Δεν κατάφερε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών τελικά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου με αποτέλεσμα οι 21 που έκαναν εγγραφή για τον 1ο κύκλο να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο μακρινό Ναύπλιο για μαθήματα, που σηματοδοτεί ουσιαστικά τον αποκλεισμό τους.

Ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη με θέμα την ανάγκη ανάκλησης της εισήγησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς να μην γίνουν φέτος εγγραφές στο παράρτημα Κρανιδίου του ΣΔΕ Ναυπλίου με αποτέλεσμα αυτά τα 21 άτομα που έκαναν φέτος αίτηση εγγραφής για τα μαθήματα του πρώτου έτους να αποκλείονται από την παρακολούθηση των μαθημάτων και την αποφοίτησή τους, δεδομένης της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που χωρίζει το Κρανίδι από το Ναύπλιο όπου εδράζεται το ΣΔΕ.

Παράλληλα για το γραφείο του Φίλη στη Βουλή έφυγε σήμερα και μία ακόμα Αναφορά με θέμα την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδας. Είχε προηγηθεί, προ ολίγων ημερών, η συνάντηση του κ. Ανδριανού με μέλη του Σύλλόγου Γονέων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου που στεγάζεται στα Λευκάκια, όπου υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει αυτή τους την προσπάθειά.