ΑθλητισμόςΑρχείο

Σταμάτησε το Ακρόπολις λόγω μπόρας-Στο βάθρο ο Αθανασούλας (Βίντεο)

Η τρομερή καταιγίδα που χτύπησε την περιοχή της Κορινθίας, υποχρέωσε τους αγωνοδίκες να διακόψουν το Ράλλυ Ακρόπολις πριν καλά ολοκληρωθεί. Οι οργανωτές αρχικά πήραν την απόφαση να ακυρώσουν μόνο την τελεταία ειδική διαδρομή του αγώνα, το δεύτερο πέρασμα από το Κεφαλάρι, όμως η ραγδαία επιδείνωση του καιρού οδήγησε στην απόφαση οριστικής διακοπής του αγώνα για λόγους ασφαλείας.

Με τρεις ειδικές να απομένουν, επωφελήθηκε ο πρωτοπόρος Kajetan Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5, ο οποίος προηγούνταν στην κατάταξη του αγώνα μετά το τέλος της 6ης ειδικής και έτσι πήρε νίκη και τίτλο αφήνοντας με την πικρή γεύση τον δεύτερο Craig Breen ο οποίος έγινε έξαλλος όταν έμαθε την απόφαση των αγωνοδικών για τη διακοπή. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Λάμπρος Αθανασούλας, που με το πέρας της πρώτης μέρας του αγώνα ήταν πρώτος, με πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο Breen.

Νωρίτερα και μέχρι την 6η ειδική διαδρομή ο αγώνας ήταν κανονική λασπομαχία με συνεχείς ανατροπές. Ο Kajetan Kajetanowicz πήρε την τύχη στα χέρια του κερδίζοντας την 6η ειδική και τη νίκη. Ένα πρόβλημα Breen όταν και άνοιξε το καπό του Peugeot 208 στην ειδική, είχε ως αποτέλεσμα ο Kajetanowicz να περάσει και πάλι στην κορυφή. Ο Πολωνός τη στιγμή της διακοπής ήταν 10 δευτ. μπροστά από τον οδηγό της Peugeot Academy, την ώρα που ο Λάμπρος Αθανασούλας ήταν 3ος, μόλις 5,3 δευτ. πίσω από τον Breen.

Συνολικά στις έξι ειδικές διαδρομές τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Χτες στις δυο ειδικές διαδρομές είχαμε δυο νικητές. Στην «SEAJETS Κινέτα Λουτράκι» που κόπηκε κατά 19km επικράτησε ο νικητής του αγώνα, Kajetan Kajetanowicz. Τη νυχτερινή ειδική διαδρομή ΕΚΟ Racing Κινέτα κέρδισε ο Λάμπρος Αθανασούλας με το Νίκο Ζακχαίο με το Skoda Fabia R5 με διαφορά μάλιστα 27.4 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στη συγκεκριμένη ειδική αλλά και στον αγώνα Craig Breen.

Σήμερα έγιναν μόνο οι τέσσερις από τις επτά ειδικές διαδρομές. Η μέρα ξεκίνησε από τα την ειδική διαδρομή SEAJETS Αθίκια την οποία κέρδισε ο Kajetanowicz με διαφορά μόλις 1.3sec από το Breen. Τη 2η ειδική διαδρομή ΚΛΕΝΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ κέρδισε ο Craig Breen με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον Λάμπρο Αθανασούλα. Την τρίτη ειδική της ημέρας στο Κεφαλάρι κέρδισε ο Breen με διαφορά 16.4 δευτερολέπτων από τον Αθανασούλα και την 4η ειδική διαδρομή και τελευταία που έγινε, την EKO Racing Ζήρεια κέρδισε ο Kajetanowicz με διαφορά 12.6 sec από τον Αθανασούλα. 

Ο νικητής Kajetan Kajetanowicz δήλωσε: «Είναι απίστευτα δύσκολα. Σε κάποια σημεία πηγαίνεις τόσο αργά, και απλά προσπαθείς να επιβιώσεις», ενώ και οι υπόλοιποι οδηγοί παραδέχθηκαν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του αγώνα.