ΚοινωνίαΑρχείο

«Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης» από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Κ.Ε.Σ.) προσφέρεται και φέτος, για πέμπτη χρονιά, στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εισαγωγή των μαθητών στις σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους με τις οποίες διαδίδεται η γνώση από ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το Harvard και το Κ.Ε.Σ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλοήγηση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κέντρου, επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας της και εισαγωγή σε τεχνικές για αναζήτηση ψηφιακών πηγών. Επιπλέον, γίνεται σύντομη παρουσίαση του Πανεπιστημίου Harvard και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

Το πρόγραμμα διεξάγεται στην ελληνική γλώσσα και απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Διαρκεί 45–60 λεπτά, ανάλογα με την έκταση του διαλόγου ανάμεσα στη συντονίστρια, τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Πέρυσι συμμετείχαν περισσότερες από 90 ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία όλης της Ελλάδος. Κατά τη σχολική χρονιά 2015–2016 το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί έως και τον Μάιο 2015.

Για μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να επισκεφθείτε τον τομέα εκπαιδευτικών επισκέψεων της δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων “e-yliko” (http://e-yliko.sch.gr).

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται Δευτέρα έως Παρασκευή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών ή των σχολείων, ύστερα από συνεννόηση με την Ματίνα Γκόγκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του ΚΕΣ, στους αριθμούς τηλεφώνου του Κέντρου: 2752047030, 27520247040.