ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πληθαίνουν οι φωνές για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Νέα Επίδαυρο

Ο Δήμος Επιδαύρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς κάθε αρμόδια υπηρεσία για την κατάργηση του Ταχυδρομείου της Νέας Επιδαύρου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Η πράξη αυτή  υποβαθμίζει την ιστορική κωμόπολη της Νέας Επιδαύρου και στερεί πολύτιμες υπηρεσίες από τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες οι οποίοι για τις οικονομικές τους συναλλαγές, την εξόφληση λογαριασμών και τις λοιπές ανάγκες που εξυπηρετούσε το εν λόγω κατάστημα  θα πρέπει να μεταβαίνουν σε άλλη πόλη αφού δεν υπάρχει άλλο πιστωτικό ίδρυμα στη Νέα Επίδαυρο ούτε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων [ΑΤΜ]. Η ταλαιπωρία θα είναι απίστευτη λαμβάνοντας υπόψη και την σχεδόν ανύπαρκτη αστική συγκοινωνία.

Είναι αδιανόητο να καταργηθεί μια χρήσιμη στον τόπο υπηρεσία, χωρίς να ενημερωθούν οι πολίτες και χωρίς να τους δοθεί προηγουμένως εναλλακτική λύση και μάλιστα σε έναν τόπο όπου έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Βουλής Των Ελλήνων για την αναβάθμισή του.

Ο Δήμος καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να επανεξετασθεί το θέμα, όχι με στενά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά κυρίως με κοινωνικά, ώστε να τροποποιηθεί ο σχεδιασμός και να  συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Ταχυδρομείου της Νέας Επιδαύρου. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμα, η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει αντοχές να επωμιστεί επιπλέον βάρη.

Να θυμίσουμε πως ήδη έχει διατυπωθεί σχετική ερώτηση στη βουλή από τον Γιάννη Ανδριανό προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.