ΚοινωνίαΑρχείο

Μέλη πανελλαδικής σπείρας οι χασισοκαλλιεργητές που πιάστηκαν στο Ναύπλιο

Τα φορτηγά με το χώμα πρόδωσαν τους Κροάτες που συνελήφθησαν στο Ναύπλιο, έχοντας στην κατοχή τους 1.224 δενδρύλλια κάνναβης. Η συγκεκριμένη φυτεία είχε στηθεί με απόλυτα “επαγγελματικό” τρόπο (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) από δύο Κροάτες που νοίκιασαν πριν 1,5 μήνα ένα παλιό νυχτερινό κλαμπ, δήθεν για να το ξανανοίξουν ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Περαστικοί όμως τους πρόδωσαν αφού έβλεπαν καθημερινά φορτηγα να ξεφορτώνουν χώμα και λίπασμα, κάτι που δεν μπορούσε να εξηγηθεί λογικά από τις δήθεν εργασίες ανακαίνισης που υποτίθεται πως γίνονταν αυτόν τον 1,5 μήνα στον χώρο. Έτσι λοιπόν οι αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν την πληροφορία στις αρχές που έσπευσαν να ελέγξουν το ύποπτο κατάστημα και έπεσαν πάνω στην υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Εχθές άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με συναδέλφους τους από άλλες Υπηρεσίες, εντόπισαν μία ακόμα μεγαλύτερη αντίστοιχη φυτεία καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης πιθανόν από μέλη του ίδιου κυκλώματος, αυτή την φορά στην Φθιώτιδα. Οι έρευνες σε αυτή την περίπτωση βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ τα δενρύλλια που ξετρύπωσαν οι αρχές ξεπερνούν τα 2000.