ΠολιτισμόςΑρχείο

Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών στο Ναύπλιο

Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου το η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Δήμο Ναυπλιέων, διοργανώνουν το «9ο Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε πολυχώρους του Ναυπλίου, όπως το Βουλευτικό και το Τριανόν. Στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών θα συμμετέχουν ειδικοί ερευνητές και μελετητές του Πελοποννησιακού Πολιτισμού σε όλους τους τομείς του, όπως επίσης πνευματικοί άνθρωποι του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας.

Η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών, οργανώνει από το 1974 Διεθνή και Τοπικά Συνέδρια στις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες πόλεις των νομών της Πελοποννήσου με σκοπό την προαγωγή των σπουδών τηςΠελοποννήσου και την τόνωση της πνευματικής ζωής στις πόλεις που διεξάγονται τα συνέδρια.

Ήδη στο Ναύπλιο το 1976 οργανώθηκε το Α΄ Συνέδριο Αργολικών Σπουδών, ακολούθησε το 1986 στο Άργος το Β΄ Τοπικό Συνέδριο Αργολικών Σπουδών, το 1995 πραγματοποιήθηκε στο Άργος – Ναύπλιο το Ε΄ Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και το 2005 επίσης στο Ναύπλιο το Γ΄ Τοπικό Συνέδριο Αργολικών Σπουδών, το οποίο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία όπως και τα προηγούμενα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ