ΚοινωνίαΑρχείο

Ανήλικος μέσα σε μια εβδομάδα «χτύπησε» πέντε σπίτια στη Σπάρτη

Πέντε κλοπές σε σπίτια στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου, κατάφερε μια σπείρα νεαρών κακοποιών, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος. Αυτός και ένας 27χρονος είναι και οι μόνοι που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής με τους συνεργούς τους να παραμένουν άγνωστοι προς το παρόν.

Μόνο σε ένα βράδυ, τον προηγούμενο μήνα, η σπείρα είχε διαρρήξει δυο σπίτια στην Σπάρτη και ένα σε κοντινό χωριό αλλά μόνο στο ένα βρήκε χρήματα και χρυσαφικά. Δυο ημέρες νωρίτερα είχαν κλέψει μετρητά,  χρυσαφικά και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν διαπράξει την πρώτη τους κλοπή με λεία χρήματα και χρυσαφικά.

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 28.000 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος των δυο γνωστών αλλά και στους άγνωστους συνεργούς τους και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ συνεχίζουν την προσπάθεια για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων, καθώς και την έρευνα για την εξιχνίαση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες διαρρήξεις.