Site icon Αρχείο anagnostis.org

«Η ζωή είναι ένα θαύμα» στον Δον Κιχώτη

«Η ζωή είναι ένα θαύμα» στον Δον Κιχώτη

Την πικρή φαρσοκωμωδία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Η ζωή είναι ένα θαύμα» θα προβάλει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Η προβολή ξεκινά στις 8.30 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η υπόθεση: Ο Λούκα, ένας 40άρης Σέρβος μηχανικός της σιδηροδρομικής εταιρίας, σε ορεινή περιοχή της Βοσνίας του 1992, κάνει όνειρα για το τρένο που θα μεταμορφώσει την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο. Όμως ξεσπά ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος, η γυναίκα του το σκάει με άλλον, ο γιος του πιάνεται αιχμάλωτος κι αυτός κρατά αιχμάλωτη μια μουσουλμάνα για να την ανταλλάξει μαζί του. Μόνο που σύντομα την ερωτεύεται.

Η ταινία (παραγωγής 2004) του δημιουργού του «Καιρού των Τσιγγάνων» και του « Undeground», περιέχει προσεκτικά μετρημένες δόσεις χιούμορ και τρυφερότητας. Η ιστορία εξελίσσεται τα χρόνια του τέλους της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και οι πολεμικές συρράξεις είναι απλά το φόντο πάνω στο οποίο εξελίσσεται μια ερωτική ιστορία. Ο φακός εστιάζει στο αταίριαστο ζευγάρι, που συναντιέται παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. 

 

Exit mobile version