Site icon Αρχείο anagnostis.org

Σκουπιδαριό με θέα το Ναύπλιο! Και δίπλα ο κάδος άδειος…

Σκουπιδαριό με θέα το Ναύπλιο! Και δίπλα ο κάδος άδειος...

Η βόλτα στο ρολόι της Ακροναυπλίας είναι ένας ρομαντικός περίπατος που σε αποζημιώνει όχι μόνο για την ομορφιά του τοπίου αλλά και για την υπέροχη πανοραμική θέα. Εκτός όμως από το ειδυλιακό τοπίο, ο επισκέπτης καλείται να έρθει αντιμέτωπος με κουτάκια μπύρας, πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά και κάθε λογής σκουπιδαριό. Παράλληλα ο κάδος που βρίσκεται στα 20 μέτρα ήταν άδειος!

Ο αναγνώστης μας που μας απέστειλε τις φωτογραφίες, συνάντησε αυτή την εικόνα πηγαίνοντας μία κυριακάτικη βόλτα με τον γιο του στην Ακροναυπλία, απορώντας για την έλλειψη πολιτισμού και παιδείας, από την στιγμή μάλιστα που σε απόσταση αναπνοής υπάρχει κάδος.
 

Αυτή δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε αυτές τις εικόνες. Τις έχουμε καταγράψει επανηλειμμένως στην παλιά πόλη, γύρω από την Αρβανιτιά και στην Ακροναυπλία. Οι συνεχείς παραινέσεις της δημοτικής αρχής, απ’ ότι φαίνεται δεν πιάνουν τόπο, και ίσως χρειάζεται να συζητηθεί το θέμα εκ νέου, εξετάζοντας τις δυνατότητες λήψης αυστηρότερων μέτρων.

Αν αυτοί που ρυπαίνουν το αστικό περιβάλλον έρχονταν αντιμέτωποι με νομικές κυρώσεις, πληρώνοντας επιτόπου τσουχτερά πρόστιμα, ίσως να το ξανασκεφτούν την επόμενη φορά…
 
    

Exit mobile version