ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μάχη για την λαϊκή!

Ποιός θα το περίμενε, ότι το “άκακο” κατά πως φαινόταν θέμα που συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, θα γινόταν αφορμή για αντιπαραθέσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η προσωρινή μετακίνηση της λαϊκής του Άργους, λόγω των έργων της ανάπλασης, επί του οποίου ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους παραγωγούς να ψηφίσουν το Σάββατο ανάμεσα σε τρεις επιλογές που τους τέθηκαν.

Ο λόγος δόθηκε πρώτα στους παραγωγούς και μικροπωλητές της λαϊκής οι οποίοι είχαν τρεις διαφορετικές θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει σχετική ένταση μεταξύ τους. Εκεί όμως που άναψαν τα αίματα ήταν στην ερώτηση του Δημήτρη Νικητόπουλου σχετικά με τον χώρο που θα παραχωρηθεί στους παραγωγούς μετά την ανάπλαση, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα μείνει το 1/3 των θέσεων της αγοράς, κάτι που διαψεύστηκε από τον ίδιο τον εργολάβο που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Στη συνέχεια επικράτησε το αδιαχώρητο με τις λεκτικές αντιπαραθέσεις να δίνουν και να παίρνουν, και την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί τελικά από την αίθουσα, κατηγορώντας την δημοτική αρχή για παρωδία δημοκρατίας και για φίμωση. Για τους δικούς του λόγους αποχώρησε και ο κ. Πλατής, θεωρώντας ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις του.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο θα ξανασυνεδριάσει τη Δευτέρα προκειμένου να ψηφίσει επί της προτάσεως που θα βγάλει η κάλπη των παραγωγών.