ΚοινωνίαΑρχείο

Προσπάθεια να μείνουν όρθια τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους

Πολλά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό στην υγεία με τα νοσοκοκομεία του Ναυπλίου και του Άργους να πληρώνουν την έλλειψη πόρων αλλά και γιατρών σε βασικές ειδικότητες, χωρίς καμία υπόσχεση ότι αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν, άλλωστε στην επικείμενη προκήρυξη για την κάλυψη κενών στον χώρο της υγείας δεν πήρε το μάτι μας κάποια θέση που να αφορά την Αργολίδα…

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ζυμώσεις ανάμεσα στους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των νοσοκομείων ενώ ήδη έχουν γίνει αναφορές στη βουλή από όλους τους τοπικούς βουλευτές με τελευταία αυτή του Γιάννη Μανιάτη προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό, για το έγγραφο της Μονάδας Υγείας Ναυπλίου (Μ.Υ.) προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.), στην οποία επισημαίνονται οι μεγάλες ελλείψεις στη Μ.Υ. Ναυπλίου, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων, για την ομαλή λειτουργία της. 

Επίσης έγιναν επαφές του Δημάρχου Ναυπλιέων με εργαζόμενους του νοσοκομείου Ναυπλίου και σύσκεψη με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στην οποία συναποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα αυτό στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο (26/10), σαν μοναδικό θέμα εισήγησης, δεδομένης της σπουδαιότητάς του. Στο συμβούλιο έχουν προσκληθεί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο Ιατρικός Σύλλογος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων αλληλεγγύης και κάθε πολίτης.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΥΡΑ Π. Κοκκινόπουλοςη σημερινή υπολειτουργία του Νοσοκομείου και η πιθανή αναστολή των παροχών του προς τους δημότες -και όχι μόνο- θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.

Παράλληλα το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Άργους παραθέτει την απόφαση που πήρε στις 3/9/15, στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του καρδιολογικού τμήματος, επιζητώντας στενή συνεργασία και συνένωση δυνάμεων από τις δύο νοσηλευτικές μονάδες (Άργους και Ναυπλίου), προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η εισήγηση έχει ως εξής:
1) Το Θέμα άπτεται καθαρά στη Διοικητική Υπηρεσία τον Γ.Ν.Α.

2) Κρίνουμε απαραίτητη την εύρυθμη λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής της νοσηλευτικής μονάδας του Γ.Ν.Α, η οποία λειτουργεί στα όρια ασφαλείας, και εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό Αργολίδας και περαιτέρω μείωση σε ανθρώπινο δυναμικό θα σταματήσει την λειτουργία της.

3) Εμμένουμε στη πάγια θέση μας ότι μόνο με συνένωση δυνάμεων και από τις δυο νοσηλευτικές μονάδες μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

4) Εισηγούμαστε να απευθυνθείτε άμεσα στο Υπουργείο Υγείας και στο Τοπικό Ιατρικό Σύλλογο για επίλυση τον θέματος.

5) Θα θέλαμε να γνωρίζουμε και την άποψη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νοσηλευτικής μονάδας τον Γ.Ν. Ναυπλίου.

6) Κρίνουμε απαραίτητη την παρουσία του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νοσηλευτικής μονάδας του Γ.Ν.Α στη συνεδρίαση τον Δ. Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Παράλληλα τονίζεται πως οι ιατροί που υπηρετούν στο Γ.Ν.Άργολίδας στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους δεν αρνήθηκαν υπηρεσίες, όχι μόνο στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία που υπάγονται στην 6η ΥΠΕ.