Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κυβέρνηση εκατομμυριούχων!

Κυβέρνηση εκατομμυριούχων!

«Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στην χώρα και θα τηρηθούν» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Επικροτώ και επαυξάνω. Ηταν η μόνη δήλωση της περασμένης εβδομάδας, μαζί με την δήλωση του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ που είχαν μια λογική και μια αλήθεια μέσα τους. Τι είπε ο Γιούνκερ: «Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα αυτό που έκαναν οι Έλληνες: από την μία να απορρίπτουν ένα κείμενο με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, κι ένα μήνα αργότερα η ίδια κυβέρνηση να φέρνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό από αυτό που απέρριπτε ο Ελληνικός λαός»! Εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις, αλλά αληθινές και λογικές.

Η υπόλοιπη εβδομάδα, εκτός από την επίσκεψη Ολάντ, ήταν γεμάτη αμετροεπείς δηλώσεις για τον ΦΠΑ στα σχολεία, την καρατόμηση της Σαβαΐδου χωρίς καν την τήρηση του νόμου, από αδιαφορία για τα ηθικά και νομικά παραπτώματα υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ.α, που δείχνουν το μείγμα προχειρότητας και απύθμενου αμοραλισμού με το οποίο συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση. Αλαζονεία και ψέματα, αυτή είναι η μαγική συνταγή!

Ας πάμε όμως στην δήλωση της κ. Γεροβασίλη. Αφού θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες ας ξεκινήσει την εφαρμογή τους η κυβέρνηση από το «Πόθεν έσχες» των δικών της υπουργών. Για να μας δείξει ότι τουλάχιστον μπορεί να χάνει το ηθικό πλεονέκτημα που διατυμπανίζει, αλλά τουλάχιστον έχει λίγη τσίπα…

Για να βοηθήσουμε την κατάσταση, παραθέτουμε λίστα με 35 βουλευτές -όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά της Αριστεράς που αν αθροιστούν βγάζουν 330 ακίνητα, 115 συνιδιοκτησίες, 7,3 εκατ. ευρώ καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κ.λ.π. Μιλάμε δηλαδή για 9,5 ακίνητα κατά κεφαλή, 210.000 ευρώ καταθέσεις ανά βουλευτή, και άγνωστο τι γίνεται με τα αδήλωτα που πρέπει να βγουν τώρα στο φως με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»… Τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε και 78.650 ευρώ ετήσια έσοδα που παίρνει καθαρά ο κάθε βουλευτής (και οι 300) από την βουλευτική αποζημίωση ετησίως, η μείωση κατά 50% των οποίων θα ήταν ένα καλό ισοδύναμο, που αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση (θα μπορούσε να αποτελέσει δηλαδή ισοδύναμο, στην μη αύξηση του ΦΑΠ στα γηροκομεία)!…

Ιδού λοιπόν οι εκατομμυριούχοι της «δεύτερης φοράς αριστερά» και όχι μόνο:

 
Ουδείς αμφισβητεί το νόιμιμο της απόκτησης όλων αυτών, για το ηθικό όμως;
Πέστε μου εσείς… **
 
* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)
zourop@otenet.gr
 
** Οι απόψεις του αρθρογράφου είναι προσωπικές και δεν απηχούν απαραίτητα και τις απόψεις του site. Τα ενυπόγραφα άρθρα και δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις του συνόλου των διαχειριστών και συντακτών. Ο κάθε συντάκτης διατηρεί το δικαίωμα της υποκειμενικότητας της άποψής του. Η ευθύνη των ενυπόγραφων άρθρων και δημοσιεύσεων βαρύνει τους συντάκτες.
 

Exit mobile version