ΟικονομίαΑρχείο

Γαλλικό ενδιαφέρον για το Ναύπλιο

Φημολογείται ότι σε περίπτωση που οι Γάλλοι επανέλθουν στην διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβρη, αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, και για την επαναλειτουργία της γραμμής Κορίνθου- Άργους -Ναυπλίου.

Στόχος τους σε πρώτη φάση θα είναι τα χρήματα που θα πάρουν για την λειτουργία των άγονων γραμμών, τα οποία προβλέπεται ότι θα είναι περί τα 50 εκατομύρια ευρώ ανά έτος. Στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν το τμήμα αυτό σε κερδοφόρο, κάτι που εκτιμάται πως είναι εφικτό, αφού κατά τεκμήριο είναι το πιο ελκυστικό από τα μη λειτουργικά αυτή τη στιγμή.

Να σημειώσουμε πως ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα γίνει στα τέλη του έτους χωρίς ακόμα να έχει διασαφηνιστεί αν ο κρατικός γαλλικός φορέας σιδηροδρομικών μεταφορών SNFC θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον του το οποίο είχε παγώσει στα πρώτα στάδια του διαγωνισμού. Η επίσκεψη Ολάντ εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα, μετά την απόσυρση και των Ρώσων, έχει ζητήσει από το Παρίσι να ασκήσει πιέσεις στην SNCF προκειμένου να συνεχίσει στον διαγωνισμό καταθέτοντας δεσμευτική προσφορά τον Δεκέμβρη.