ΡεπορτάζΑρχείο

Παρέλασαν και τα καταμαράν στο Ναύπλιο

Εκτός από την καθιερωμένη πρωινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, είχαμε και μία απογευματινή “παρέλαση” από 37 ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου catamaran που αφίχθησαν στο λιμάνι του Ναυπλίου ανήμερα της εθνικής εορτής και θα διανυκτερεύσουν στην πόλη για να αναχωρήσουν το πρωί της Πέμπτης. Πρόκειται για τα σκάφη που συμμετέχουν στο 6ο Catamarans Cup international regatta, μια σημαντική διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που συνδυάζει ιστιοπλοϊκό αγώνα και κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, διάρκειας μιας εβδομάδας (24-31 Οκτωβρίου).
 

Τα καταμαράν ξεκίνησαν από την Αθήνα, περνώντας διαδοχικά από Πόρο, Ερμιόνη, Λεωνίδιο και για το 4ο και τελευταίο στάδιο του αγώνα καταλήγονας στο Ναύπλιο. Για αύριο προβλέπεται προαιρετική στάση σε Σπέτσες και Ύδρα, πριν επιστρέψουν στην Αθήνα την Παρασκευή.
 

Ο Γενικός Γραμματέας της GYA του YACHT SHOW Γιάννης Κουρούνης έχει εντάξει το Ναύπλιο ως λιμάνι τερματισμού του σημαντικού αυτού event που έτυχε θερμής υποδοχής στα λιμάνια του Πόρου και της Ερμιόνης.
 

Το πρόγραμμα πάντως είναι πλούσιο για τους συμμετέχοντες και περιλαμβάνει αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις στα νησιά, όπως απονομές σε κάθε λιμάνι, πάρτι, BB-Q, κοκτέιλ, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις.
 

Στόχος της καινοτόμας αυτής διοργάνωσης είναι η συνεύρεση έμπειρων και αρχάριων ιστιοπλόων απ’ όλο τον κόσμο και η γνωριμία με τα καταμαράν κρουαζιέρας και τις ομορφιές της Ελλάδας.