Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τίμησαν τους ήρωες του ’40

Τίμησαν τους ήρωες του '40

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αργολίδα. 75 χρόνια πριν ο Ιωάννης Μεταξάς είχε πει το περήφανο ΟΧΙ στους Ιταλούς, ημερομηνία η οποία αποτέλεσε την απαρχή του πολέμου για την Ελλάδα. Όπως συμβαίνει και με την αντίστοιχη επέτειο του 1821, είμαστε ο μοναδικός λαός στον κόσμο που αντί για τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου που σηματοδοτεί την απελευθέρωση του έθνους, γιορτάζουμε την απαρχή του. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία ομολογουμένως!

Στο εορταστικό κομμάτι έγιναν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων, δοξολογίες και παρελάσεις με το Ναύπλιο να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα λόγω και της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ στους θεατές προστέθηκαν και οι 1500 ξένοι τουρίστες του πλωτού τέρατος Costa Neoromantica που είναι αραγμένο στο λιμάνι από χθες. Μετά την παρέλαση είχαμε την καθιερωμένη επέλαση στις καφετέριες της πόλης, στις οποίες δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα…  

Παρελάσεις έγιναν όπου υπάρχουν σχολεία και ολοκληρώθηκαν ομαλά χωρίς απρόοπτα και με την προσέλευση του κόσμου σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Όσοι καταστηματάρχες επέλεξαν να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, καθώς η σημερινή μέρα είναι επιλεκτική αργία, λογικά θα ωφεληθούν έστω και λίγο από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, παρότι το αγοραστικό κοινό είναι κουμπωμένο λόγω της επερχόμενης φοροκαταιγίδας.

Από πλευράς κυβέρνησης το παρόν στις εκδηλώσεις του Ναυπλίου έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
 

Exit mobile version