ΟικονομίαΑρχείο

Και με υπουργική βούλα το νέο τμήμα κοπτικής – ραπτικής του ΣΕΚ Επιδαύρου

Η αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου μάθησης ενέκρινε την λειτουργία της νέας ειδικότητας Κοπτικής- Ραπτικής του ΣΕΚ Επιδαύρου, σύμφωνα με ενημέρωση που μας έρχεται από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Η αποδοχή του αιτήματος που υποβλήθηκε από την Διευθύντρια της Σχολής κ. Θεοδώρα Αντωνοπούλου ,παρότι δεν ήταν στους σχεδιασμούς του Υπουργείου ,ήρθε σαν αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης των καθηγητών της Σχολής ,του Δημάρχου ,του Δήμου Επιδαύρου και της τοπικής κοινωνίας που αγκάλιασαν αυτή την Σχολή.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής “θα πρέπει και δημόσια να αξιολογηθεί θετικά η εφαρμογή της ιδέας της λειτουργίας του ΣΕΚ Επιδαύρου από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας“.

Και προσθέτει πως “το ΣΕΚ Επιδαύρου προάγει Τέχνες και ειδικότητες αναγκαίες στην παραγωγική δραστηριότητα του τόπου αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα“. 

Να σημειώσουμε πως από την πρώτη χρονιά λειτουργίας θα φοιτήσουν στη Σχολή 35 σπουδαστές ,που αναμένεται στο μέλλον να κατοχυρώσουν τόσο τα μαθησιακά αποτελέσματα όσο και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από την απόκτηση του πτυχίου.