ΠολιτικήΑρχείο

Καμία ανοχή σε άβατα παραβατικότητας

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον υπουργό Ν. Τόσκα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στη Νέα Τίρυνθα, καθώς και στην Αγία Τριάδα, το Αργολικό και την Νέα Κίο, ο Γιάννης Ανδριανός αναφέρεται στα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την συνάντηση, αποκάλυψε ότι, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το θέμα των κλοπών μετάλλων, και απευθυνόμενος σε αυστηρό ύφος ζητά να τηρηθεί η νομιμότητα για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Όπως δήλωσε:

Πραγματοποιήσαμε σήμερα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, οι συνάδελφοι βουλευτές Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο Αντιδήμαρχος Άργους και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Νέας Τίρυνθας, την προγραμματισμένη σύσκεψη που είχαμε ζητήσει για να συζητήσουμε το σοβαρότατο και επείγον ζήτημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στη Νέα Τίρυνθα, καθώς και στην Αγία Τριάδα και την Νέα Κίο.

Παρουσιάσαμε στον κ. Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στην Νέα Τίρυνθα και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας όπου μια μικρή μειονότητα παραβατών δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους υπόλοιπους κατοίκους. 

Ακόμη, θέσαμε το ζήτημα των κλοπών μεταλλικών εξαρτημάτων από αντλιοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αγρότες ακόμη και πηγαίνοντας στα χωράφια τους, και τονίσαμε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με έμφαση και στα χυτήρια που παραλαμβάνουν τα κλαπέντα υλικά. 

Η κατάσταση έγινε κατανοητή από τον κ. Υπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε να αναλάβει ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Από πλευράς μας, τονίσαμε ότι, δεδομένου του οριακού σημείου στο οποίο έχει φτάσει η τοπική κοινωνία, και προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, είναι απολύτως απαραίτητο τα όποια μέτρα να ληφθούν άμεσα και να έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε τη δημιουργία αβάτων παραβατικότητας και ανομίας στον τόπο μας”.