ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ το asklipieio

Προς πώληση έχει βγει στο διαδίκτυο το domain που προσδιορίζει την ονομασία Ασκληπιείο. Πληκτρολογώντας κανείς το URL asklipieio.gr, μέχρι την ώρα τουλάχιστον που έγινε αυτή η ανάρτηση έβλεπε την εικονιζόμενη αγγελία η οποία ανέφερε:

Το domain asklipieio.gr είναι προς πώληση, ενώ υπήρχε φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να συμπληρώσει κανείς τα στοιχεία του, ώστε ο πωλητής να επικοινωνήσει μαζί του:

 

Μέχρι πρόσφατα το Ασκληπιείο, που αποτελεί οικισμό του Λυγουριού, ήταν η πρωτεύουσα του δήμου Επιδαύρου. Όμως με Προεδρικό Διάταγμα, επανήλθε η ονομασία της έδρας του Δήμου Επιδαύρου από το Ασκληπιείο στο Λυγουριό. Μάλιστα αναπτύχθηκε και αρθρογραφία για το θέμα, που είναι ευρέως γνωστό.

Εύλογο βέβαια είναι το ερώτημα: Ο δήμος Επιδαύρου, ακόμα και τώρα που έγινε η αλλαγή της έδρας, δεν θα έπρεπε να προστατεύει και να έχει στην ιδιοκτησία του το domain asklipieio, που έχει βγει προς πώληση στο ίντερνετ; Και ακόμα και αν το θέμα έχει διαφύγει της προσοχής της δημοτικής αρχής, κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους δεν έχει το πάρει …χαμπάρι;

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι πλέον των παραπάνω, σχεδιάζεται η ανάδειξη του Αρχαίου Ασκληπιείου παράλληλα με το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, πώς δεν έχει σκεφθεί κάποιος υπεύθυνος, ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό το domain, αν βρισκόταν υπό την διαχείριση του δήμου ή κάποιου άλλου δημόσιου φορέα;