ΚοινωνίαΑρχείο

Η Αργολίδα έστειλε το μήνυμα

Η Καμπάνια Αλληλεγγύης για την Υποστήριξη των Προσφύγων που οργάνωσε το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

Μια  πολύ μεγάλη ποσότητα  (26 ευρωπαλέτες με κούτες και δεκάδες μεγάλες σακούλες)  ρουχισμού , τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής, φαρμάκων , παιχνιδιών , κλινοσκεπασμάτων και ειδών ταξιδίου γέμισαν μια ρυμούλκα φορτηγού,  μεταφέρθηκαν από το Ναύπλιο στο Κιλκίς και παραδόθηκαν το πρωί της 30ης Οκτώβρη  στην ομάδα αλληλέγγυων “Εθελοντές Κιλκίς – Θεσσαλονίκης Πρόσφυγες Ειδομένη” για να καλύψουν ένα ελάχιστο μέρος των αναγκών των χιλιάδων προσφύγων που επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τα σύνορα από την Ειδομένη.
 

Το “Μέτωπο” ευχαριστεί πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην κοινοποίηση της δράσης, στη μεταφορά των ειδών και στην πραγματοποίηση συνολικά ,αυτής της Καμπάνιας. Στη μεταφορική εταιρεία “Αργομυκηναική  Κλώπας Νικόλαος” , στους συλλόγους εργαζομένων και επαγγελματιών (Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας , Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας , ΕΛΜΕ Αργολίδας  , Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντοιατρικό Σύλλογο Αργολίδας ) , στη Μητρόπολη Αργολίδας , στην Πύλη Πολιτισμού ,  στα καταστήματα Antica Gelateria di Roma και Pizzeria da Bosco , στην οικογένεια Moretti και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού.
 

Η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του κόσμου της Αργολίδας ήταν εντυπωσιακή. Εκατοντάδες πολίτες σε Ναύπλιο και Άργος προσέφεραν πράγματα, συζητήσαν με τους πρωτεργάτες της κίνησης, βοήθησαν στη διαλογή, στην ταξινόμηση, στο πακετάρισμα και συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία.
 

Όλοι μαζί έστειλαν ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία για το πραγματικό πρόσωπο των προσφύγων που δεν είναι αυτό των αιμοδιψών τζιχαντιστών αλλά ανθρώπων σαν κι εμάς, που με τη βία ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους. Ένα μήνυμα  προς την ελληνική πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και οι θάλασσές μας να σταματήσουν  να γίνονται παγίδες φρικτού θανάτου! Ένα μήνυμα εναντίον της ανάπτυξης της κινδυνολογίας , του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας!