ΟικονομίαΑρχείο

Η επόμενη μέρα για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώθηκε η περιφερειακή εκδήλωση του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στην Τρίπολη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου με χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις ως προς τον τρόπο προώθησης, καθώς η Πελοπόννησος αποτελεί ιδανικό πεδίο δράσης για την τουριστική βιομηχανία.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι τρόποι ανάπτυξης των τουριστικών εταιριών στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε με τον Πέτρο Τατούλη να εστιάζει στην δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο ως βασικό πυλώνα της οικονομίας της, συνδέοντάς το με τις κινήσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας. Η επιλογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη νέα προγραμματική περίοδο όπως ανέφερε, εστιάζεται στο τρίπτυχο τουρισμός – αγροτική οικονομία – διατροφή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσαρμογής του πολιτικού και θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στις αλλαγές της τουριστικής αγοράς. Με δεδομένο ότι η κεντρική κυβέρνηση θα ασχολείται για πολλά χρόνια με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, οι Περιφέρειες είναι αυτές που μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση με την εξωστρέφειά τους και με την ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι ο ΣΕΤΕ θα πρέπει να δει τις ανάγκες του Ταμείου Γιουνκέρ, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη μόχλευση των πόρων με αναπτυξιακή προοπτική.

Από την μεριά του ΣΕΤΕ ο γενικός διευθυντής του Αλέξανδρος Λαμνίδης τόνισε ότι ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναπτυχθεί η στρατηγική και το marketing plan όλης της περιοχής μέσω των εργαλείων του SETE Intelligence.

Ο πρόεδρος του ΤΟΠ (Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου) Κωνσταντίνος Μαρινάκος, αφού πρώτα καλοσώρισε την παρουσία του ΣΕΤΕ στην Τρίπολη, σημείωσε ότι η ανάπτυξη ενός marketing plan για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση για τον τουρισμό θα αποφέρει καρπούς, επισημαίνοντας παράλληλα την σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στους ιδιωτικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.