ΠολιτισμόςΑρχείο

Σχολές γονέων στο Ναύπλιο

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων ξεκινά και φέτος την λειτουργία των Σχολών Γονέων, με υπεύθυνο τον ψυχολόγο – ψυχαναλυτή και πανεπιστημιακό Νίκο Παπαχριστόπουλο.

Σε μια εποχή στην οποία η νέα οικονομική πραγματικότητα έχει επηρεάσει ριζικά την σχέση παιδιών και γονέων εντός της οικογένειας αλλά και την σχέση οικογένειας και σχολείου, η λειτουργία των Σχολών Γονέων καλείται να διαμορφώσει ένα πλαίσιο προβληματισμού, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για ζητήματα τα οποία αφορούν τον ρόλο του γονέα στην καθημερινότητα της οικογενειακής ζωής, όπως: ζητήματα προσχολικής ηλικίας (η προσκόλληση, το άγχος του αποχωρισμού, το φαγητό, ο ύπνος, η ζήλεια, η επιθετικότητα κ.λπ.), τα όρια, η αποδοχή και η επιβράβευση, το διάβασμα και η μελέτη, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, η σχέση ανάμεσα στα αδέλφια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η βίαιη συμπεριφορά, η χρήση του ιντερνέτ, η τηλεόραση, οι αλλαγές στην εφηβεία, οι παρέες, ο εθισμός και οι καταχρήσεις, η επιλογή επαγγέλματος κ.λπ.    

Ο κύκλος περιλαμβάνει δεκατέσσερις συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, με ομάδες γονέων διαμορφωμένες με βάση την ηλικία των παιδιών:

α) γονείς με παιδιά νηπιακής- προσχολικής ηλικίας,

β) γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας,

γ) γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Η κάθε ομάδα γονέων δεν θα υπερβαίνει τα δώδεκα άτομα. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο. Το κόστος συμμετοχής σε όλον τον κύκλο είναι 60 ευρώ.

Πληροφορίες και εγγραφές, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ στην οδό Κώνστα στο Ναύπλιο.

Πληροφορίες:

Βαγγελιώ Κωστούρου, 6944547949
Δεληγιάννη Αλεξάνδρα, 6376802090