ΟικονομίαΑρχείο

Τι κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Την Τρίτη 3 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε πανπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη στη Τρίπολη, στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα, εκπρόσωποι νέων αγροτών, βιοκαλλιεργειών και παραγωγοί λαϊκών αγορών από όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και η αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουν με αγώνες την επιβίωσή τους. Αποφασίστηκε το κοινό πλαίσιο πάλης και ο συντονισμός δράσης σε περιφερειακό επίπεδο, συμμετέχοντας παράλληλα στη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς, η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ. Μια πολιτική που είναι συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και των μνημονίων τους και έχουν σαν στόχο το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγαλοαγροτών.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε στις 12 Νοέμβρη να υπάρξει δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία, σε όλες τις κατά τόπου απεργιακές συγκεντρώσεις, δείχνοντας το μήνυμα ότι η αγροτιά μαζί με την εργατιά παλεύει ενωμένα.

Επίσης το Σάββατο στις 14 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πανπελοποννησιακό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου, δείχνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η μικρομεσαία αγροτιά της Πελοποννήσου μαζικά αντιτάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων.

Τέλος έχει ήδη αποφασιστεί και η συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 18 Νοέμβρη, στο οποίο θα συμμετέχει και η Συντονιστική Επιτροπή Αργολίδας.