Site icon Αρχείο anagnostis.org

Εθνική Γιορτή και πάλι!

Εθνική Γιορτή και πάλι!

Κείμενο ετεροχρονισμένο. Ήταν προγραμματισμένο να βγει στις 28/10/15, αλλά έγιναν πολλά την περασμένη εβδομάδα και ξέμεινε το κείμενο και είναι κρίμα να γράφει κανείς ένα κείμενο και να μην ξέρει τι να το κάνει μετά. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το βάλω σήμερα και αφού η ιστοσελίδα μου έδωσε την άδεια, πάμε λοιπόν,,,

 

Πάμε παρέλαση; Ξέρω, ξέρω. Οι προοδευτικάριοι θα πουν ότι θα πάνε εκδρομή. Ο αρχιπροοδευτικάριος όμως θα πάει, είναι αναγκασμένος να πάει και μπορεί να μην του αρέσει, αλλά ποιος του φταίει; Μήπως εγώ του είπα να γίνει πρωθυπουργός; Ας μην γινότανε! Για σιγά όμως. Για πολιτική θα μιλήσουμε σήμερα ή για το Έπος του ’40; Βεβαίως, μέχρι τώρα δεν έχουμε μιλήσει για πολιτική. Για κωλοτούμπες μίλησα, κωλοτούμπες ηγεσίας και ακολούθων και οι κωλοτούμπες δεν είναι πολιτική. Ή μήπως είναι; Που στις 25/1/2015 κέρδισαν τις εκλογές και ακριβώς 2 μήνες αργότερα, στις 25 του Μάρτη του ιδίου έτους κάνανε εμφάνιση στο Σύνταγμα, να παρακολουθήσουν την παρέλαση, και στήθηκαν μπροστά απ’ τις κάμερες της τηλεόρασης, να μιλήσουν για την ημέρα και να δηλώσουν στο πόπολο πόσο πατριώτες είναι, που αν είναι έτσι οι πατριώτες, οι αντι-πατριώτες πώς είναι; ενώ μέχρι τότε μας έλεγαν ότι θα πάνε εκδρομή την ημέρα της παρέλασης. Και με ανάγκαζαν να τρέχω σ’ όλο το Ναύπλιο, να σκίζω τα κωλόχαρτα που κόλλαγαν στους τοίχους, για να διαφημίσουν την εκδρομή τους και τον ανθελληνισμό τους! Αν δεν είναι κωλοτούμπα αυτό, τότε τι είναι; Γι’ αυτά θα μιλήσουμε λοιπόν, για τις κωλοτούμπες τους! Και έχουν κάνει πολλές και έπονται και πολλές άλλες. Εδώ είσαστε κι εδώ είμαι. Θα δείξει το πράγμα σύντομα…

 

Πρέπει να πω πάντως ότι για ένα πράγμα τους παραδέχομαι: Με το που ήρθαν στην εξουσία, σταμάτησαν οι αυτοκτονίες! Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν. Ίσως ήταν τα ανοιχτά πουκάμισα και η απουσία λαιμοδετών που ενέπνευσαν τον λαό να μην αυτοκτονεί. Ίσως η σκληρή διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη, που κατέληξε σ’ ένα επαχθές και απεχθές μνημόνιο και που, αν το ’χει φέρει η Δεξιά, ο λαός θα είχε σηκωθεί απ’ τους καναπέδες τους, θα είχαν σηκώσει τους καναπέδες τους και θα τους είχαν πετάξει στα κεφάλια των υπουργών και λοιπών αρμοδίων, θα είχαν ξεκολλήσει οι πλάκες απ’ τα πεζοδρόμια, όπου υπάρχουν ακόμη πεζοδρόμια, –εμείς στο Ναύπλιο τα καταργήσαμε,– κάτι τραγικό θα είχε γίνει τέλος πάντων, κάτι που δεν το βάζει ανθρώπινος νους, ενώ τώρα… ησυχία, τάξις και ασφάλεια….

 

Υποθέτω, υποθέσεις κάνουμε τώρα και δεν έχω ιδέα πώς σκέπτονται οι υποψήφιοι αυτόχειρες, αυτή η σκέψη δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μου, όχι γιατί θεωρώ την αυτοκτονία αμαρτία, γιατί πιστεύω ότι, αφού είναι δικαίωμά μου να ζήσω όπως θέλω, είναι δικαίωμά μου και να πεθάνω όπως κι όποτε θέλω. Οι παπάδες την όρισαν ως αμαρτία, για να μην παρουσιαστεί κάνας… συνωστισμός στον Παράδεισο. Υποθέτω λοιπόν ότι οι υποψήφιοι αυτόχειρες θα σκέφτηκαν κάπως έτσι: Δεν έχει εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο ακόμη, άσε να δούμε μήπως και δεν εφαρμοστεί. Αν εφαρμοστεί θα αυτοκτονήσει πολύς κόσμος, ομαδικές αυτοκτονίες θα έχουμε στις κεντρικές πλατείες των πόλεων και των χωριών, ίσως να μπορούμε να κόβουμε και εισιτήρια, για ν’ αφήσουμε και πέντε δεκάρες στις οικογένειές μας, που εν τη απουσία μας δεν θα ’χουν στον ήλιο μοίρα, –όχι ότι με μας έχουν, δηλαδή, ας μην λέμε ό,τι θέλουμε τώρα,– σαν να είμαστε καμιά κουζουλή θρησκευτική σέκτα, ή όπως αλλιώς τα λένε αυτά τα πράγματα, ποτέ μου δεν κατάφερα να τα καταλάβω, μ’ άλλα λόγια, αν/όταν εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο, θα τρέξει το αίμα ποτάμι στο Ελλαδιστάν, προς δόξαν της για δεύτερη φορά αριστερής κυβέρνησής μας, που κακό χρόνο να ’χουμε.

 

Σταμάτησαν λοιπόν τις αυτοκτονίες, ή, για να μην λέω αηδίες, σταμάτησαν τα διάφορα blogs των προοδευτικάριων, που ήθελαν να χτυπήσουν την Δεξιά, να δημοσιεύουν απαράδεκτα πράγματα, γιατί δεν πίστεψα ποτέ ότι είχαμε τόσες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, γιατί, αν τις είχαμε τότε, τώρα θα έπρεπε να έχουμε μείνει σχεδόν οι μισοί και για να γίνω σαφέστερος, θα είχαν μείνει μόνο οι ανεγκέφαλοι, οι πανύβλακες, οι πανηλίθιοι, τα ντουβάρια, τα τούβλα, οι πλίνθοι και οι κέραμοι, τα ζώα τα όρθια, τα ξύλα τα απελέκητα, οι άξεστοι και διάφορες άλλες μικροομάδες, όπως κάποιοι, που δεν ξέρουν τι λένε και τι θέλουν, απλά λένε αηδίες, μοστράροντας ευρυμάθεια και ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά δεν έχουν σκεφτεί ακόμη τα βασικά, όπως, φέρ’ ειπείν, το να καταργηθούν οι αγελάδες, –ούτως ή άλλως ο Π.Ο.Υ. μας ενημέρωσε ότι μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο κρέας, όπως κι όλα τα αλλαντικά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, το τι δεν προκαλεί καρκίνο παρέλειψαν να μας πουν και βάζω στοίχημα ότι θέλουν να μας φοβίσουν με τον τρόπο αυτόν, για ν’ αρχίσουμε να τρώμε… σκατά και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της πείνας στον τρίτο κόσμο, όπως και το πρόβλημα των λημμάτων, αφού έτσι όπως πάμε, χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς παντού, όλος ο πλανήτης θα καταντήσει ένας μεγάλος βόθρος,– γιατί κλάνουν συνεχώς, –οι αγελάδες ντε– και παράγουν μεθάνιο, προπάνιο, πού να θυμάμαι τώρα τι παράγουν, κάποιο αέριο πάντως, σάμπως μ’ έχει κλάσει ποτέ και καμιά αγελάδα για να ξέρω; που είναι θέματα που πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους όλοι και οι οικολόγοι-εναλλακτικοί περισσότερο και με αυτό το εναλλακτικοί δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν, ότι είναι μια από πάνω και μια από κάτω; αλλά δεν μπορεί να τα καταλαβαίνω και όλα και αφού εφευρέθηκαν οι τελείες, ας βάλω μία εδώ, έτσι για να πάρετε μιαν ανάσα και τα όσα έγραψαν οι οικολόγοι-εναλλακτικοί για τις παρελάσεις θα τις σχολιάσουμε κάποια άλλη φορά, θα τα συζητήσουμε μαζί, δηλαδή εγώ θα λέω κι εσείς θα διαβάζετε, που είναι ένα απ’ τα μεγάλα προσόντα του γραπτού λόγου, εκτός απ’ το scripta manent, ήτοι δεν θα μπορείτε να πεταχτείτε, ως μαϊντανοί, και να με αποσυντονίσετε, τώρα όμως θα ήθελα μια απάντηση απ’ όποιον μπορεί: Οι «οικολόγοι – πότε πάνω πότε κάτω» ποιους εκπροσωπούν; ή μήπως δεν παίρνουν μέρος στις εκλογές και περιμένουν να μαζέψουν ένα 0,003% και να λείπει αυτό το ποσοστό απ’ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να τους ενσωματώσουν και σας το ’χω πει ότι είμαι άπορος, άρα έχω απορίες, ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν, ούτε καν τις πεθερές τους, –πού τις θυμήθηκα τώρα;– αλλά για σιγά, την τελεία την έβαλα; γιατί πιστεύω ότι την ξέχασα και γι’ αυτό ας βάλω μία εδώ, ελπίζοντας ότι δεν σας έκοψα την ανάσα.

 

Ουφ, τελειώσαμε και για σήμερα… Βγήκε το μεροκάματο…

 

ο θείος Τάκης  Παναγιώτης Περράκης

 

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά

 

της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά. Σας συστήνω να δοκιμάσετε τα νέα προϊόντα τους: Εξαιρετικά σάντουιτς και υπέροχες, φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες. Ο καφές εκεί, ειδικά απ’ τον Κώστα Παραρά, είναι υπέροχος!

 

Και

 

Του «Popeye bistro», Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπρες και γρήγορη, πολύ καλή εξυπηρέτηση. Έχουν και δυο chef de cousine καταπληκτικούς, τον Ηλία Κόκκορη και τον Γιάννη Μήτσο. Δοκιμάστε την μαγειρική τους και θα με θυμηθείτε.

 

Και

 

Του «Βάτραχος Café», Υψηλάντου & Κωλέττη 1, Ναύπλιο, με προϊόντα που σας επιτρέπουν να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας.

 

Και στα τρία αυτά μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε και τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

 

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου.

Exit mobile version