ΠολιτικήΑρχείο

Ανδριανός κατά Φίλη για το κλείσιμο των ΙΕΚ

Ο ένας ακολουθεί τα βήματα του άλλου, και έτσι ο Γιάννης Ανδριανός μετά την ερώτηση Μανιάτη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια ΙΕΚ, κατέθεσε κι’ αυτός ερώτηση στη βουλή για το ίδιο θέμα.

Τα ΙΕΚ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την λειτουργία τους γιατί δεν εξασφαλίστηκαν εγκαίρως οι απαιτούμενοι πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την καταβολή των οφειλομένων στους διδάσκοντες. 

Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη και κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, στα ΙΕΚ και ΣΕΚ της Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Σημαντικά προβλήματα έχουν ανακύψει στη λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ και ΣΕΚ (λ.χ. στην Αργολίδα στα ΙΕΚ Ναυπλίου και Άργους και στην ΣΕΚ Επιδαύρου) από την αδυναμία της Κυβέρνησης να διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την κάλυψη κενών και λειτουργικών αναγκών, καθώς και για την καταβολή των αμοιβών στους διδάσκοντες, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από τον Οκτώβριο του 2014.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου για την άμεση διασφάλιση των όρων απρόσκοπτης λειτουργίας των ΙΕΚ και ΣΕΚ της χώρας και την καταβολή των οφειλομένων στους εκεί διδάσκοντες”.