ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Γεώργιος Παπαντωνίου μιλά για τη ζωή μετά θάνατον στο Δαναό

Την  Κυριακή  22  Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει ο Γεώργιος Παπαντωνίου Συν/χος Καθηγητής, Θεολόγος με θέμα: «Η ζωή μετά θάνατον». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Παπαντωνίου:

Γεννήθηκε στο Kεφαλόβρυσο Αργολίδος.

O πατέρας του Ιερέας υπηρετούσε εκεί και μετέπειτα στο Κουτσοπόδι Άργους.

Τελείωσε το Γυμνάσιο Άργους και εν συνεχεία φοίτησε στη  Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως ΄Εφεδρος στην περιοχή Καστοριάς και με την απόλυσή του εργάστηκε ως Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός σε Εκπαιδευτήρια Αθηνών- Γαλλικά Σχολεία και σε νυκτερινές Σχολές εργαζομένων παιδιών.

Κύριο έργο του υπήρξε η εκπαίδευση και το Κυριακό κήρυγμα, όπου εκαλείτο, τακτικά και περιστασιακά, καθώς και ομιλίες διάφορες με πνευματικό περιεχόμενο και μερικές συνεντεύξεις στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία με θέματα Δογματικής, « Το αναγνωστάρι της πίστης μας» με το περιεχόμενο της Ορθόδοξης πίστης μας συνοπτικά, και « Το Αγιασματάρι της Εκκλησίας»,  όπου γίνεται λόγος για τη λατρεία και τα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ως συνταξιούχος συνεχίζει το πνευματικό έργο στην Εκκλησία, πρόσφατα μάλιστα έχοντας την ευθύνη λειτουργίας των Φιλικών Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, στην Αθήνα, κυρίως, και αλλού.