ΚοινωνίαΑρχείο

Έρχονται καρδιολόγοι στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη 11/11/2015 εκπρόσωποι του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου  Αργολίδας επισκέφθηκαν τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κωστακιώτη στην Πάτρα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του εκτέθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στην υγεία στο νομό, για τα οποία έδειξε ενήμερος.

Ο κ. Κωστακιώτης ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει σε προκήρυξη 2 επικουρικών καρδιολόγων για τη μονάδα Ναυπλίου και σύντομα θα προστεθούν 2 καρδιολόγοι σε αυτήν.

Επίσης δεσμεύτηκε άμεσα να προκηρύξει θέσεις για επικουρικούς ιατρούς και σε άλλες ειδικότητες απαραίτητες για τα νοσοκομεία. Είναι στις άμεσες προτεραιότητες του.

Μάλιστα μέσα στον Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί ο ανασχηματισμός της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας για τον νομό Αργολίδας, σχέδιο το οποίο θα μπει σε διαβούλευση.

Σε ότι αφορά το θέμα των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών των Κέντρων Υγείας είπε ότι γνωρίζει το θέμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τακτοποιηθεί. Δεσμεύτηκε ότι αν κατατεθεί συγκεκριμένη οικονομική πρόταση μπορεί να γίνει υπέρβαση στον προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων.

Κατά την συνάντηση του εκτέθηκε επίσης το πάγιο αίτημα μας για τη λειτουργία Παιδιατρικής κλινικής στο Γ.Ν. Αργολίδας χωρίς να υπάρξει κάποια σαφής απάντηση.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο Ιατρικός Σύλλογος παρέδωσε υπόμνημα να τεθεί υπ΄ όψιν του Διοικητή κου Γιαννόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ