ΟικονομίαΑρχείο

Απευθείας πτήση charter από Βελιγράδι-Καλαμάτα

Στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας, τη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, η οποία διοργανώθηκε για 31η χρονιά στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από 12 έως 15 Νοεμβρίου.

Ειδική Διάκριση για την συμμετοχή στην έκθεση:

Η Διεθνής Έκθεση Philoxenia μετά απο 30 χρόνια παραμένει το κύριο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών τουρισμού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Παράλληλα με την έκθεση Philoxenia  το 2015 διοργανώθηκε η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelia και η έκθεση για την αυτοδιοίκηση Polis. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέλαβαν ειδική διάκριση για την συμμετοχή της Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.  κ. Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Κυριάκο Ποζρικίδη. 

Στο 80 τ.μ περίπτερο της Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Συνδέσμων Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες οι οποίοι είχαν προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με τους φιλοξενούμενους hosted buyers της έκθεσης. Πέραν από την παροχή ενημέρωσης για τον προορισμό και τη διανομή πληροφοριακού υλικού στο περίπτερο της Πελοποννήσου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικά ποιοτικά προϊόντα τις οποίες ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης διάσημοι σεφ από την Πελοπόννησο. Γνώρισαν παράλληλα τις ποικιλίες του Πελοποννησιακού κρασιού μέσα από την παροχή κεράσματος εκ μέρους του Οινοποιείου Κορωνιώτη.

Τσάρτερ από Βελιγράδι – Καλαμάτα:

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η επιβεβαίωση απευθείας πτήσης charter από Βελιγράδι στο Διεθνές Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” μια φορά κάθε 10 ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται σημαντική με δεδομένο ότι οι Σέρβοι επισκέπτες διαχέουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα τους στο σύνολο του προορισμού μιας και επιλέγουν την περιήγηση με λεωφορεία στα μέρη που επισκέπτονται. Για το λόγο αυτό η κα. Νικολάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους των 4 Σέρβων tour operator στην ελληνική αγορά καθώς  τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου κ. Γεωργάκο Κωνσταντίνο και το μέλος  κ. Γυφτόπουλο Αντώνη, με στόχο την διοργάνωση εκδήλωσης γνωστοποίησης του προορισμού στο Βελιγράδι κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Η κα. Νικολάκου παραχώρησε συνέντευξη στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας παρουσιάζοντας τον προορισμό και ενημερώνοντας για την απευθείας πτήση με Θεσσαλονίκη της Astra Airlines. Οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν περισσότερα από 30 επαγγελματικά ραντεβού με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, τις επαφές των οποίων στέλνουν στο σύνολο των επιχειρηματιών της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον   έδειξαν για την Πελοπόννησο επιχειρηματίες τουρισμού  από το Ισραήλ και τη Βουλγαρία.