ΚοινωνίαΑρχείο

Ο τζιχαντιστής που ήρθε από τον …Ίναχο!

Πέντε Σύροι ισλαμιστές με διαβατήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας συνελήφθησαν στην Ονδούρα και ενώ βρίσκονταν καθ’οδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προφανώς για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικο κτύπημα, ένα από αυτά που έχει προαναγγείλει το ISIS.

Οι ισλαμιστές ήδη ανακρίνονται και το ερώτημα είναι πώς βρέθηκε στα χέρια τους τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια, αφού επιβεβαιώθηκε μετά από επικοινωνία με την ΕΥΠ ότι δεν είναι Ελληνες πολίτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα διαβατήρια είχαν παραχαραχθεί και οι φωτογραφίες των κατόχων τους είχαν αντικατασταθεί με αυτές των Σύρων.

Η ομάδα των Σύρων έφθασε αργά χθες Τρίτη στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της Ονδούρας, από την Κόστα Ρίκα και σχεδίαζε να κατευθυνθεί προς τα σύνορα με τη γειτονική Γουατεμάλα και από εκεί βόρεια προς το Μεξικό και εν τέλει προς τις ΗΠΑ.

«Λάβαμε πληροφορίες από αστυνομικές υπηρεσίες άλλων κρατών ότι αυτοί οι πέντε Σύροι αναχώρησαν από την Ελλάδα και πέρασαν από την Τουρκία, στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Σαν Χοσέ στην Κόστα Ρίκα πριν τελικά φθάσουν στην Τεγκουσιγκάλπα», δήλωσε ο Ανίμπαλ Μπάκα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ονδούρας.

Δηλαδή ακολούθησαν την ακριβώς αντίστροφη πορεία: Από την Ελλάδα, όπου παρέλαβαν τα διαβατήρια πέρασαν στην Τουρκία και από εκεί στην Βραζιλία!

Το ζήτημα είναι ποιος τους τα προμήθευσε στην Ελλάδα, αφού είναι παραχαραγμένα, άρα κλεμμένα και όχι πλαστά και σε πόσοι άλλοι τρομοκράτες έχουν εφοδιαστεί διαβατήρια από αυτό το κύκλωμα.

Να σημειωθεί ότι ένας από τους τρομοκράτες που είχαν συμμετάσχει στην 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είχε ελληνικό διαβατήριο, γνήσιο αλλά κλεμμένο (από παραλία της Ανατολικής Αττικής και παραχαραγμένο με το οποίο εισήλθε και εκινείτο άνετα στις ΗΠΑ μέχρι που συμμετείχε στην μαζική δολοφονία στους Δίδυμους Πύργους.

Άρα υπάρχει στην χώρα κάποια “βιομηχανία” κλοπής και παραχάραξης διαβατηρίων. Κάτι μας λέει ότι δεν είναι η τελευταία φορά που βρίσκονται τέτοια διαβατήρια στα χέρια τρομοκρατών ή επίδοξων τρομοκρατών…

 

ΠΗΓΗ