ΠολιτισμόςΑρχείο

Πεζοπορία στη Πελοπόννησο μέσω …Google Play!

Ένα ενδιαφέρον application βρίσκεται διαθέσιμο στο Google Play για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζεται μέσα από 17 διαδρομές, σε ισάριθμες περιοχές που συνδυάζουν φυσική ομορφιά, πολιτιστικά αξιοθέατα, άσπιλα τοπία και τουριστική υποδομή.

Η “Πεζοπορία στη Πελοπόννησο” είναι ένας ψηφιακός οδηγός για πεζοπόρους που ταξιδεύουν στην Πελοπόννησο. Η εφαρμογή ανήκει στην σειρά topoGuide και καλύπτει την περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Η εφαρμογή ξεκινά με μια εισαγωγή στη γεωγραφία, το τοπίο και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής. Οι 17 πορείες απεικονίζονται πάνω σε ένα πολύ λεπτομερή χάρτη, που λειτουργεί off-line, και κάθε μία περιλαμβάνει περιγραφή, φωτογραφίες και πίνακα με σημεία ενδιαφέροντος.

Ο χρήστης μπορεί να ξεφυλλίσει τον χάρτη και τα κείμενα με απόλυτα διαδραστικό τρόπο και να ζητήσει κάθε μετρητική ή άλλη πληροφορία για την κάθε διαδρομή (σήμανση, μήκος, μηκοτομή, βλάστηση κλπ). Με ένα κλικ, ένας πρωτότυπος Εικονικός Πεζοπόρος μπορεί να περπατήσει την πορεία και να ενεργοποιήσει όλες τις φωτογραφίες και τα μηνύματα.

Στο πεδίο, η εφαρμογή αναγνωρίζει την πλησιέστερη διαδρομή και κάνει ενεργητική πλοήγηση με συχνά μηνύματα προς τον χρήστη, ενώ τον ενημερώνει για κάθε φωτογραφικό στιγμιότυπο που είναι κοντά του. Τέλος, τον καθοδηγεί να επιστρέψει στη διαδρομή, αν απομακρυνθεί περισσότερο από 20 μ. από αυτήν.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και διατίθεται δωρεάν. Είναι διαθέσιμη σε συσκευές (κινητά και tablets) που τρέχουν λειτουργικό android, αλλά δυστυχώς δεν διατίθεται για iOS. Κρίμα!