ΚοινωνίαΑρχείο

Εξετάζομαι – Ενημερώνομαι – Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πάτρας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Εξετάζομαι – Ενημερώνομαι – Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στην αίθουσα του αμφιθεάτρου.

Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δύο εθνικών μελετών υγείας, της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ) η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης Hprolipsis των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και τη HIV λοίμωξης που οργανώθηκε από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις “Γιατροί του Κόσμου” και “PRAKSIS”.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων καθώς και η ενημέρωση των  συμμετεχόντων για την προαγωγή της υγείας μέσω της έγκυρης ενημέρωσης και της πρόληψης θα γίνει από τον Καθηγητή  Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Πάτρας κο Βανταράκη Απόστολο, την υπεύθυνη ιατρό κα Σύλβια Κασκαφέτου, την παθολόγο ιατρό κα Καρολίνα Ακινοσόγλου και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιατρό Δημόσιας Υγείας κο Διαμαντόπουλο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι οι δύο παραπάνω έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Νομό Αρκαδίας κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιο με Σεπτέμβριο του 2014.