Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τιμητικές διακρίσεις με φόντο την άλωση του Παλαμηδίου

Τιμητικές διακρίσεις με φόντο την άλωση του Παλαμηδίου

Εντυπωσιακά  και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και αξιοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 η εορταστική εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ για την επέτειο των 193 χρόνων από την άλωση του Παλαμηδιού και της πόλης του Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο των τριήμερων εορτασμών της πόλης, η εκδήλωση του Συλλόγου ξεχώρισε για την ένταση που προκάλεσε ο απόηχος του πανηγυρικού της ημέρας στην ιστορική συνείδηση του κοινού.

Η εκδήλωση ήταν σύνθεση πολλών παραμέτρων, που δημιούργησαν ένα πλέγμα ιστορικής αναδρομής, δεμένης με μουσική, με ποίηση, με τιμητικές διακρίσεις σε συμπολίτες μας…

Η αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου ήταν κατάμεστη από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και της πόλης.

Όλοι οι προσκεκλημένοι ήταν επίσημοι. Ανεξάρτητα από προσωπικές ιδεολογίες ή κοινωνικές θέσεις, οικοδομήθηκε το κλίμα που δένει τους ανθρώπους με το κάλεσμα της ιστορικής μνήμης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας, ειπωμένος από τα χείλη του εξαίρετου επιστήμονα Δρ. Γεωργίου Κόνδη, συνυφασμένος με κλασικά άσματα της Δημοτικής χορωδίας Ναυπλίου και την σεμνότητα και επισημότητα των τιμωμένων προσώπων…

Η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, παιανίζοντας τον ύμνο του Ναυπλίου…
Το δαφνοστεφανωμένο Βουλευτικό…
… τίμησαν με αντάξιο τρόπο την ιστορικότητα της ημέρας.

Αξίζει να αναφερθούν τα πρόσωπα στα οποία απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.

 
Συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους πολίτες της πόλης μας, που προσκεκλημένοι από τον Σύλλογο έδωσαν το στίγμα της υψηλής ευθύνης της ημέρας.
 

Exit mobile version