ΠολιτικήΑρχείο

Επανέρχεται ο Ανδριανός για τον δρόμο Δερβενάκια – Μυκήνες

Μετά την πρωτοφανή σύγχυση που ανέκυψε ως προς την αρμοδιότητα για τα έργα της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), και την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι αρμόδια είναι η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη με θέμα την πορεία υλοποίησης του έργου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Με την 2178/7-12-2015 γραπτή του απάντηση στην 1168/13-11-2015 Ερώτησή μου όπου επισημαίνω την ανάγκη άμεσης αποσαφήνισης της σύγχυσης αρμοδιοτήτων ως προς την υλοποίηση των έργων της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαβιβάζει το 150629/55765/3011-2015 έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο οποίο αναφέρεται ότι “αρμόδια για την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά) είναι η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων”.

Επιλύεται έτσι, τουλάχιστον από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, η σύγχυση των αρμοδιοτήτων που ανέκυψε με αφορμή την προηγούμενη σχετική 106/8-10-2015 Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου στις έγγραφες απαντήσεις που έλαβα, καθένα από τα δύο Υπουργεία θεωρούσε υπεύθυνο για την πορεία των έργων το άλλο.

Συγκεκριμένα:
Στην 8/19-10-2015 γραπτή Απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη αναφέρεται ότι:
“Για την Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Ανδριανού με αρ. πρωτ. 106/8 – 10-2015 σας γνωρίζουμε ότι το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας.
Αρμόδιο για να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης”.

Αντιστοίχως, στην 1879/26-10-2015 Απάντηση του Υπουργού  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή αναφέρεται ότι:
“Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει κατανεμηθεί στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – ΣΑΤΑ για το έτος 2015 έως σήμερα συνολικό ποσό ύψους 492.320,00 ευρώ για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Κατά τα λοιπά, σας γνωρίζουμε ότι αρμόδιο να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο υπάγεται η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιία (ΔΜΕΟ) και η οποία εποπτεύει την πορεία υλοποίησης των έργων του αναφερόμενου στις Ερωτήσεις οδικού Τμήματος”.

Τούτων δοθέντων,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1) Ποια είναι η πορεία υλοποίησης και ποιο το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά)”, εφόσον, σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων”.