ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Ναύπλιο φόρεσε τα γιορτινά του

Με μία ωραία εκδήλωση άναψε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ναυπλίου στην Πλατεία Συντάγματος όπου παρά το τσουχτερό κρύο παρευρέθηκε αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου με παρουσιάστρια την όμορφη τηλεπερσόνα Σταματίνα Τσιμτσιλή και περιελάμβανε μουσικά δρώμενα από το 3ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, το Νέο Σχολείο, την Παιδική Χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου, την χορωδία του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας υπό την διεύθυνση της Θεολένας Πίκη, την φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ υπό την διεύθυνση του Θεοδώση Αντωνιάδη και την χορωδία “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι” υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε κυρίως χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φυσικά τα καθιερωμένα κάλαντα. Παράλληλα τα καταστήματα της Πλατείας και του Μεγάλου Δρόμου κέρασαν κόκκινο κρασί και γλυκίσματα στους επισκέπτες.

Σε ότι αφορά τον στολισμό, εγκαταλείφθηκαν οι περσινές κρεμάστρες και προτιμήθηκαν πιο κλασικές μέθοδοι, οι οποίες ναι μεν απέτρεψαν τις μουρμούρες, αλλά φαίνεται να αντιμετωπίζονται μάλλον αδιάφορα από τον αθηναϊκό και τοπικό τύπο μιάς και δεν έχουν κάτι το καινοτόμο να επιδείξουν, με εξαίρεση ίσως το παραδοσιακό καραβάκι στη Φιλελλήνων και τον όμορφο φωτισμό των φυσικών δέντρων στους δρόμους της πόλης.

Πάντως το Ναύπλιο όπως και να χει αναμένεται και φέτος να αποτελέσει από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές για τις γιορτές.