ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Εργαλείο ανάπτυξης το ΕΣΠΑ

Την αισιοδοξία του ότι μέσα από την επιχειρηματικότητα, με πρωτοπόρα  τη νέα γενιά, θα ανοίξει ο δρόμος  για την ανάπτυξη εξέφρασε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας, στη διάρκεια ημερίδας του Επιμελητηρίου για το ΕΣΠΑ.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γκιόλας συνεχάρη το  ΕΒΕ Αργολίδας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας και καλωσόρισε στο νομό τον Υφυπουργό Οικονομίας, Aνάπτυξης  και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης .

Ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γκιόλας επισήμανε τη σημασία της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, , τονίζοντας ότι  μέσα από το ΕΣΠΑ  θα  ενισχυθούν  πολλοί και  σημαντικοί τομείς  όπως  το περιβάλλον, η ενέργεια, ο διατροφικός τομέας και ο τουρισμός, οδικά έργα και υποδομές. Συμπλήρωσε δε ότι  “ως Αργολίδα και περιφέρεια υπερτερούμε σε πολλά επίπεδα ( αγροτικό , τουριστικό κλπ.) αλλά χρειάζεται να έχουμε  μια στόχευση , ένα συγκεκριμένο σχέδιο..”.

“Οι μικρές, ιδιαίτερα ,επιχειρήσεις πρέπει να έχουν κίνητρα”  πρόσθεσε ο κ. Γκιόλας, υπογραμμίζοντας  παράλληλα την μεγάλη αξία του ανοιχτού διαλόγου που ξεκίνησε το αρμόδιο Υπουργείο με τις παραγωγικές τάξεις  για το ΕΣΠΑ, τις δυνατότητες που παρέχει, αλλά για τις διαδικασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί σωστά .