ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

80.000 ευρώ στον Δήμο Επιδαύρου για την πρόληψη φυσικών καταστροφών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 80.000 ευρώ θα λάβει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Επιδαύρου με σκοπό να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν ζημιές που έχουν προκληθεί από θεομηνίες. 

Συνολικά θα δοθεί το πόσο των 2.480.000 ευρώ σε 31 συνολικά ορεινούς δήμους που αντιστοιχεί σε 80.000 ευρώ για τον καθένα. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποφάσισε να ενισχύσει τους συγκεκριμένους μικρούς και απομονωμένους δήμους οι οποίοι πλήτονται τακτικά από ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω των αυξημένων ορεινών όγκων που διαθέτουν. Η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, προβλέπει την απολογιστική διάθεση της χρηματοδότησης, δηλαδή σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο υπουργείο.

Εκτός από την Επίδαυρο οι υπόλοιποι δήμοι της Πελοποννήσου που επιχορηγούνται είναι οι: Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας και Νεμέας Κορινθίας.

Εκτός Πελοποννήσου επιχορηγούνται οι εξής δήμοι: Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Ανωγείων του νομού Ρεθύμνης, Αγράφων Ευρυτανίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, Βιάννου Ηρακλείου, Βόρειων Τζουμέρκων, Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου Ιωαννίνων, Γεωργίου Καραΐσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, Δεσκάτης Γρεβενών, Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας Βοιωτίας, Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαγνησίας, Θερμού Αιτωλοακαρνανίας, Καντάνου-Σελίνου και Σφακίων Χανίων, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου Δράμας, Νεστορίου Καστοριάς, Οροπεδίου Λασιθίου, Πρεσπών Φλωρίνης και Φιλιατών Θεσπρωτίας.