Site icon Αρχείο anagnostis.org

Το πρόσφατο μέγα λάθος του ΚΚΕ

Το πρόσφατο μέγα λάθος του ΚΚΕ

Με αφορμή τη νομοθέτηση του σύμφωνου συμβίωσης των ομοφύλων ξαναθυμήθηκα ότι: η Ηθική είναι οι καταγραμένοι όροι  σχέσεων – συμπεριφοράς που ορίζουν το ανεκτόν, το δεκτόν, το πρέπον, το απαράδεκτον. Οι νόμοι της ηθικής «κατασκευάστηκαν» με βάση τον, κάθε φορά, συσχετισμό των δυνάμεων που «κατασκευάζουν»  νόμους… (έτσι φτιάχτηκε και το σύμφωνο).

Ξαναθυμήθηκα ότι το Οικογενειακό Δίκαιο στις καπιταλιστικές κοινωνίες, δημοκρατικές ή όχι, ταξινομεί – ιεραρχεί – «ανισοτιμεί» τις σχέσεις των (όσων θέλετε…) φύλων. Μέσα και έξω από την οικογένεια.

Ξαναθυμήθηκα ότι ο λαός μας ρωτάει: είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-Η  ή  ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ-Η; Διατυπώνοντας έτσι το βίωμα του ότι το οικογενειακό περιβάλλον περιορίζει την ελευθερία των μελών του! Ποιος αμφισβητεί ότι η μακροβίοτη μορφή της σημερινής οικογένειας εξαρτάται (και) από τους αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις των μελών της;

Ξαναθυμήθηκα ότι ολοένα και περισσότεροι ετεροφυλικοί (κατά τεκμήριο) άνθρωποι, τεκνοποιούν χωρίς να θεσμοθετούν οικογενειακό δεσμό ή χωρίς καν οι γονείς να συμβιώνουν σε ένα ενιαίο νοικοκυριό, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν λιγότερο «μίζερη» διαβίωση για τους ίδιους και τα παιδιά τους!

Ξαναθυμήθηκα ότι οι κομουνιστές τοποθετούνται για τον θεσμό της οικογένειας, με ιδεολογική αφετηρία και βάση τους το έργο του ΕΓΚΕΛΣ για την καταγωγή της…

Παρακολούθησα ολόκληρη τη συζήτηση που έγινε στη βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων και διαπίστωσα:
1. Όλοι –πλην ΚΚΕ- τοποθετήθηκαν στο θέμα με θέσεις για το τι είναι και πως γενιέται ή  ομοφυλία,  τι κατηγορίες ομοφύλων υπάρχουν, πόσο κατατρεγμένοι ή επικίνδυνοι ή έκφυλοι είναι, τις κοινωνικές προκαταλήψεις…, κάνοντας έτσι -ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ-  πρόδηλη την ομοφοβία τους!
Οι αντιδραστικοί με εθνοχριστιανική πουριτανική περηφάνια !
Οι εκσυγχρονιστές με μπλαζέ διακριτικότητα-ανεκτικότητα!
Οι αριστερούληδες με συγκαταβατική σεμνοτυφία   και προοδευτική προστατευτικότητα!

2.Όλοι -και το ΚΚΕ- ότι η νομοθέτηση του σύμφωνου συμβίωσης των ομοφύλων έπρεπε να γίνει για να προσαρμοστεί η Ελλάς με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή κάτι σαν τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου…!!!

3. Κάποιοι –και του ΚΚΕ- κρυφτήκαν και δεν πήραν θέση…;;;
   Και αναρωτήθηκα: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ;;;  
   Μήπως για να τους δώσουν τα δικαιώματα που δίνουν στους έγχρωμους, ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, αλλόθρησκους και λοιπούς. Μπα, και αυτό ρατσιστικό θα ήταν…
   Μήπως γιατί πήρε το πάνω χέρι στα κέντρα αποφάσεων το λόμπυ των ομοφύλων;  Μπα, κι αυτό χλωμό το βλέπω…
 
Ή μήπως με την «οικογενειοποίση» τους εντάσουν στο Αστικό Οικογενειακό Δίκαιο για να τους ποδηγετήσουν-ενσωματώσουν και να τους μετατρέψουν από ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΕ… ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ (κατά το λαϊκό ερώτημα); Και έτσι υποκριτικά και με ΣΥΡΙΖΑϊκό θράσος  να ονοματίζουν τον αναχρονισμό, πρόοδο; Μμ σωστό μου μοιάζει!!!

Γιατί ΟΛΟΙ-πλην ΚΚΕ- κουβέντα δεν έκαναν για τα προβλήματα (και πως αυτά ιδιαιτεροποιούνται γι’ αυτούς) των Εργασιακών Σχέσεων, το δικαίωμα στην Υγεία την Παιδεία, την Πρόνοια, την φτωχοποίηση των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΙ !

Και αναρωτήθηκα, επηρεασμένος και εγώ από τον αντικομουνισμό ορισμένων ΣΥΡΙΖΑιων βουλευτών, (προσέξατε ότι κανένα άλλο κόμμα, ακόμη και οι φασίστες, δεν έκαναν αντικομουνισμο για το θέμα;) έκανε λάθος το ΚΚΕ; Μμμμμμμμμμμμ μάλον λάθος έκανε!

Λάθος του, που δεν ανέδειξε ότι η «οικογενειοποίηση» των ομοφύλων είναι αναχρονισμός και καθυστέρηση!

Λάθος του που δεν ανέδειξε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν σπάει, (αν δεν προκαλεί) τις όποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, γιατί απλούστατα αυτές δεν αλλάζουν «από τα πάνω»!

Λάθος του που δεν ανάδειξε τον γενικότερο αποπροσανατολισμό που προκαλούν θέματα που  ερεθίζουν ορμέμφυτα, ένστικτα, σεξισμό την εποχή που τα ταξικά δικαιώματα των εργαζόμενων γίνονται βορά των καπιταλιστών.

Λάθος του που δεν ανέδειξε τον χυδαίο αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων Ευρολάγνων να καπηλευτούν τα προβλήματα, της ομοφυλίας, ανθρώπων που  εξανδραποδίζονται σαν εργαζόμενοι, θύματα και αυτοί της ταξικής πολιτικής των μνημονίων!

Όμως παρά τα λάθη του ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ! 
 

Exit mobile version