ΠολιτισμόςΑρχείο

Το γέλιο έδωσε την θέση του στον προβληματισμό και το δίδαγμα

Η καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Χωρίζουμε λέμε» ταξίδεψε στο Ναύπλιο και το θέατρο Τριανόν για τέσσερις παραστάσεις. Οι ντόπιοι άδραξαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία παράσταση που παίζεται με επιτυχία στην Αθήνα και έχει αποσπάσει διφορούμενες κριτικές, ίσως λόγω και της πολιτικής χροιάς σε ορισμένα σημεία που ενδεχομένως να ενοχλεί κάποιους.
 

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο με 3 ηθοποιούς και περιεχόμενο πολιτικό, κοινωνικό και ψυχολογικό. Βασικός θεματικός άξονας είναι η κρίση του θεσμού της οικογένειας και τα ψεύτικα ιδανικά των Ελλήνων που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν.
 

 

Οι ερμηνείες σε γενικές γραμμές ήταν καλές. Η Ελένη Καστάνη έκλεψε την παράσταση, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη να κινείται στα γνωστά του υψηλά στάνταρ και τον Αλέξανδρο Ρήγα να παίρνει τα εύσημα περισσότερο για το σενάριο παρά για την καλούτσικη ερμηνεία που παρακολουθήσαμε.
 

Το έργο είναι καυστικό εκεί που πρέπει, με αρκετές αναδρομές, μα πάνω απ’ όλα επίκαιρο. Βγάζει αρκετό γέλιο, αλλά προς το τέλος υπάρχει μία δραματοποίηση για να περάσει το μήνυμα που θέλει να περάσει. Βγαίνοντας από το θέατρο σου αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση αλλά και προβληματισμό παράλληλα. Άλλωστε το θέατρο δεν είναι μόνο για να περνάς ευχάριστα την ώρα σου αλλά για να μεταδίδει και κάποια διδάγματα. Αυτό το σκέλος, για κωμωδία, το καταφέρνει και με το παραπάνω…