ΠολιτισμόςΑρχείο

Θέλουν να κλείσουν το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου;

Πολλά του φαίνονται του υφυπουργού παιδείας τα τμήματα θεατρολογίας που υπάρχουν ανά την Ελλάδα και ίσως σκέφτεται να τα συγχωνεύσει, δηλαδή να κλείσει κάποια από αυτά. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τμήματα θεατρολογίας στην Πάτρα, στην Αθήνα, στο Ναύπλιο και στην Θεσσαλονίκη (όπου δεν είναι σχολή θεατρολογίας αλλά θεάτρου) και στάθηκε στο τμήμα του Ναυπλίου, τονίζοντας πως λειτουργεί μόνο με δύο μέλη ΔΕΠ.

Βέβαια τα μέλη ΔΕΠ του ΤΘΣ Ναυπλίου δεν είναι ακριβώς 2 αλλά 16!

Τα ονόματα όπως αναγράφονται στην επίσημη σελίδα του Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι τα εξής:

Άλκηστις Κοντογιάννη
Χρήστος Καρδαράς
Βασιλική Μμαρμπούση
Μαρία Βελιώτη
Βαρβάρα Γεωργοπούλου
Ιωάννα Καραμάνου
Μαρίνα Κοτζαμάνη
Γιάννης Λεοντάρης
Αντωνία Μερτύρη
Αθανάσιος Μπλέσιος
Αγγελική Σπυροπούλου
Αστέριος Τσιάρας
Κωστούλα Καλούδη
Μαρία Μικεδάκη
Έλενα Παπαλεξίου
Σοφία Βουδούρη

Ας υποθέσουμε ότι αυτό δεν το γνώριζε ο θεατρόφιλος υφυπουργός της κυβέρνησης. Το ότι το τμήμα συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα διεθνούς εμβέλειας και έχει ένα οργανωμένο μεταπτυχιακό με εξαιρετική επιτυχία αυτό το γνωρίζει; Το ότι το τμήμα του Ναυπλίου έχει τα λιγότερα λειτουργικά έξοδα όλων αφού τα κτίρια στην πλειοψηφία τους παρέχονται από το Δήμο αυτό το γνωρίζει; 

Να δούμε λοιπόν αν το υπερδραστήριο πανεπιστημιακό τμήμα του Ναυπλίου που έχει την έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, θα θυσιαστεί ως μία ακόμα Ιφιγένεια στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων και των περικοπών που χρειάζονται για να διασώσουν (ή μήπως να καταστρέψουν) την πανεπιστημιακή παιδεία στη χώρα μας.