Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Αργολίδας

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Αργολίδας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Αργολίδας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησε, αποφάσισε να διοργανώσει συλλαλητήριο τη Παρασκευή 15 Γενάρη και ώρα 12:30 το πρωί, στην Ε.Ο Άργους –Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα.


Οι λόγοι που οδηγούν τους αγρότες σε κινητοποιήσεις είναι οι εξής:

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή  το επόμενο διάστημα, νόμο με την άγρια και εξοντωτική φορολόγηση και νόμο –λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση.

Προβλέπεται:

 

Την ίδια στιγμή η σοδειά μας μένει απούλητη ή στην καλύτερη την παίρνουν τσάμπα οι έμποροι, σε τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων που προσπαθούν να βγάλουν από την παραγωγή το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, για να μείνουν οι μεγαλοαγρότες και οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις.

Ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι μονόδρομος για εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς να στήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, μας πετάει από τα χωράφια μας και τα κοπάδια μας.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μέρος μαζικά, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής οι ΑΣ, με το πλαίσιο πάλης μας.

Ο αγώνας μας, πρέπει να είναι κοινός με ολόκληρη την εργατικής τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι εργατοϋπάλληλοι, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Επιτροπή των  Μπλόκων και τους άλλους νομούς, που βγάζουν τα τρακτέρ στο δρόμο κάνοντας μπλόκο στη πολιτική του ξεκληρίσματος, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Πλαίσιο αιτημάτων του Συλλόγου μας:

 

Exit mobile version