ΚοινωνίαΑρχείο

Δίπλα στους αγρότες οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Εργαζόμενε – εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο, τα γραφεία, τα σούπερ μάρκετ, σε καλούμε να συμμετέχεις στις κινητοποιήσεις που θα  διοργανωθούν το επόμενο διάστημα με αιχμή το Ασφαλιστικό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Εμείς πρέπει να εναντιωθούμε στις μεθοδεύσεις αυτές που εξυπηρετούν την ΕΕ, την κυβέρνηση και την εργοδοσία καθώς το νέο Ασφαλιστικό δημιούργημα της κυβέρνησης το στηρίζουν και οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου και ο ΣΕΒ.

Θέλουν να κατεδαφίσουν όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει και να προχωρήσουν στη δημιουργία εθνικής σύνταξης σαν βάση του χτισίματος των νέων συντάξεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων (π.χ. αγρότες), εκπληρώνουν  το στόχο για άμεση περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης (1% του ΑΕΠ για φέτος), επιπλέον περικοπές για το 2017- 2018, αλλά και μακροπρόθεσμα «συγκράτηση» της δαπάνης μέχρι συν 2,5% του ΑΕΠ (συνολικά στο 16% του ΑΕΠ) για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν και νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Μάλιστα, όσον αφορά τις επικουρικές, η ραγδαία συρρίκνωσή τους θεωρείται δεδομένη.

Το ασφαλιστικό εκτός από τη σύνταξη μας που είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο, περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας του εργαζόμενου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων. Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 12.30, στην εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγκας, στη Δαλαμανάρα.

Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση μας ώστε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας και να μη φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο.