ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Ερυθρός Σταυρός Ναυπλίου έκοψε την πίτα του

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ναυπλίου εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το Νέο Έτος για τα μέλη, τους εθελοντές, τις οικογένειές τους και τους φίλους του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου.
 

Έγινε μια μικρή ομιλία για το τμήμα από τον πρόεδρο Ιωάννη Ηλιόπουλο και μια ανασκόπηση του εκπαιδευτικού έργου από την κα Παππά Ιωάννα-Βασιλική.

Τυχερή του φλουριού ήταν η Εγκλαντίνα-Δήμητρα Τζιντόλε, η οποία πήρε ένα πολύ όμορφο «γούρι».
 

Ο πρόεδρος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Αιδεσιμότατε, κ. Επίτιμε Πρόεδρε, κ. Πρόεδρε του ΔΟΠΠΑΤ, Αγαπητοί μου Εθελοντές και Εθελόντριες, Αξιότιμοι Εκπαιδευτές και Εκπαιδεύτριες, μέλη και φίλοι του Ε.Ε. Σταυρού.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, και σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε με την παρουσία σας.

Στο πρόσωπο του πατρός Γεωργίου Φρίμη, εφημερίου του Αγίου Κωνσταντίνου, ευχαριστώ το Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο, ο οποίος, ως πρόεδρος του Ιδρύματος ΜΠΙΛΙΝΔΑ, μας παρέχει στέγη για τα Γραφεία μας και τις δραστηριότητες του Τομέα Νοσηλευτικής.
 

Στο πρόσωπο της κ. Πόπης Καλκούνου, Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ, ευχαριστώ το Δήμαρχο κ. Δ. Κωστούρο αλλά και ολόκληρο το Δ.Σ. του Δήμου μας για την παραχώρηση των αιθουσών, όπου στεγάζονται οι Σαμαρείτες μας.

Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστώ ιδιαιτέρως και από καρδιάς τους γιατρούς μας, που εκπαιδεύουν το καινούργιο τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτικής. Φέτος επιλέξαμε τα μαθήματα να μην γίνονται από έναν γιατρό-εκπαιδευτή, αλλά από τον ειδικότερο στο κάθε μάθημα. Η ανταπόκριση όλων στο κάλεσμά μας ήταν θετική και ενθουσιώδης.

Στον Ε.Ε.Σ. Ναυπλίου, ως γνωστόν, δραστηριοποιούνται δύο τομείς. Ο Τομέας Εθελοντών Νοσηλευτικής και ο Τομέας των Σαμαρειτών – Διασωστών-Ναυαγοσωστών.

Μέλη εθελοντών Νοσηλευτικής προσφέρουν την εθελοντική υπηρεσία τους στο Νοσοκομείο  της πόλης μας και κάποια άλλα στο Γηροκομείο.  Προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας την ανάγκη Πρώτων Βοηθειών σε σχολικούς και άλλους αγώνες.
 

Ο Τομέας των Σαμαρειτών κινητοποιείται άμεσα σε περιπτώσεις καταστροφών, σε κάλυψη αγώνων, αλλά φέτος συμμετείχε και στη φροντίδα και υποδοχή των προσφύγων στα νησιά μας.

Για όλα αυτά ευχαριστώ, επαινώ και συγχαίρω και τους δύο Τομείς μας.

Ως γνωστόν ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα. Με την εθελοντική του δράση στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, τόσο σε περίοδο πολέμου, όσο και σε περίοδο ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους και γενικότερα τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χωρίς οιαδήποτε πολιτική, φυλετική, θρησκευτική ή ιδεολογική διάκριση.

Στις ημέρες μας υπάρχει  μεγάλη ανέχεια στον κόσμο. Πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν λόγω ανεργίας και οικονομικής κρίσης και στερούνται ακόμη και του ελάχιστου καθημερινού φαγητού.

Για την ανακούφιση αυτών το τμήμα μας φροντίζει για τη διανομή τροφίμων, τα οποία προκύπτουν από το ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν τα super Market ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δαλαμανάρας. Ευχαριστούμε λοιπόν τόσο τα καταστήματα, όσο και τους συνανθρώπους μας, που θυμούνται να αφήσουν στο καλάθι ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι, φασόλια, γάλα ή οτιδήποτε άλλο.
 

Για τον ίδιο λόγο ευχαριστούμε και τους μαθητές των Σχολείων μας, που κατά διαστήματα, κυρίως Χριστούγεννα και Πάσχα, προσφέρουν τρόφιμα.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να παρακαλέσω όλους τους Εθελοντές Νοσηλευτικής, να δείξουν ακόμη περισσότερο ζήλο και να  συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές μας. Χρειαζόμαστε πιο πολλά άτομα. Κανένας δεν περισσεύει.

Για τις δραστηριότητές μας έχουμε ανάγκη και οικονομικής ενίσχυσης. ΄Ετσι αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε και εδώ απόψε ένα ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.  Σήμερα μάλιστα προέκυψε η ανάγκη να βοηθήσουμε για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Παίδων ενός παιδιού, που πάσχει από επιληψία, προκειμένου να υποβληθεί σε Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου.
 

Θα ήθελα επίσης να σας γνωστοποιήσω ότι ο Ε.Ε.Σ. προσφάτως τροποποίησε το Καταστατικό του, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Ε.Σ. και απέκτησε νέο, αλλά προσωρινό Κεντρικό Δ.Σ., το οποίο προσεχώς θα προκηρύξει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκλεγμένου Δ.Σ. τόσο Κεντρικά όσο και στα Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα. Σας προσκαλώ λοιπόν να εγγραφείτε ως μέλη του Ε.Ε.Σ.,  ώστε να έχετε το δικαίωμα, στις προσεχείς εκλογές, και εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ευχαριστώ το ΚΕΜΧ και τη Λ.Α.Φ. Ναυπλίου στο πρόσωπο του κ. Χρήστου Κυριακόπουλου, για τη φιλοξενία.

Τέλος ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία μας , την Πρόεδρο της Εφορίας Εθελοντών κ. Ιωάννα Δαρσακλή, που είναι η ψυχή των Εθελοντών και Εθελοντριών Νοσηλευτικής, την κ. Στάσα Γκολέμη , αρχηγό των Σαμαρειτών και την κ. Τζένη Παππά, εκπαιδεύτρια και εμψυχώτρια του έργου μας, την οποίαν και καλώ στο βήμα.