ΡεπορτάζΑρχείο

Οι κολόνες – αξιοθέατο που κοσμούν τα πεζοδρόμια του Άργους!

Το λες αδιαφορία; Το λες γαϊδουριά; Η για να χρησιμοποιήσουμε και μία λαϊκή ρήση «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Πριν 35 ημέρες είχαμε κάνει ένα ρεπορτάζ για δύο κολόνες οι οποίες ήταν πεσμένες και παρατημένες απέναντι από τον Σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος. Οι κολόνες είναι αφημένες πρόχειρα επάνω στο πεζοδρόμιο σε απόσταση λίγων μέτρων η μία από την άλλη.
 

Τα τεράστια σίδερα που προεξέχουν, στρέφονται απειλητικά προς κάθε απρόσεκτο διαβάτη. Οι περίοικοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτή την εικόνα, και φανταζόμαστε ότι δεν θέλει και πολύ κάποιος ηλικιωμένος που δεν βλέπει καλά να την πατήσει ή κάποιο παιδάκι να αφαιρεθεί και να πέσει πάνω. Φαντάζεστε ποιά θα είναι τα αποτελέσματα σε αυτή την περίπτωση;
 

Κι’ όμως έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και κανένας δεν έχει φιλοτιμηθεί να πάει να τις μαζέψει. Ενώ συνεχίζονται πυρετώδεις οι εργασίες από τον δήμο για την ανάπλαση του κέντρου, φαίνεται όμως από τη ΔΕΗ να μην δίνεται και πολύ σημασία για το τι συμβαίνει σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από αυτό.
 

Μία ακόμα πρωτοτυπία του Άργους. Άφησαν τις κολόνες για αξιοθέατο, αφήνοντας κι’ εμάς με την λάθος εντύπωση ότι δεν μπορεί – τόσες μέρες κάποιος θα πήγε και θα τις μάζεψε! Κι’ όμως είναι ακόμα εκεί, προς έκπληξη και απογοήτευσή μας… 
 

Διαβάστε επίσης: Κάποιος να τη μαζέψει…