ΠολιτικήΑρχείο

Ο Μανιάτης και το γήπεδο της ΑΕΚ…

Το παράδειγμα του γηπέδου της ΑΕΚ έφερε ο βουλευτής Αργολίδας και επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Σοσιαλδημοκρατίας Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενος στο αν θα πρέπει να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα ή μία συμπαράταξη υφιστάμενων κομμάτων του κεντροαριστερού χώρου, επισημαίνοντας πως υπάρχει παντα ο κίνδυνος να γκρεμίσουμε αυτό που έχουμε, χωρίς να καταφέρουμε να χτίσουμε από σημείο μηδέν το νέο, που ασφαλώς θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό για την κοινωνία.

Σημεία τοποθέτησης του Γιάννη Μανιάτη στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ:

1. Ιστορική μας ευθύνη να διευρύνουμε το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας. Ο χώρος ενδιαφέρει πάνω από 25% των Ελλήνων πολιτών.

2. Αδιανόητη η αμφιθυμία μας, να υπερασπιστούμε όλες τις μεγάλες Μεταρρυθμίσεις, που είναι δικό μας έργο, από το ΑΣΕΠ και το ΕΣΥ, μέχρι τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το νόμο για την Παιδεία.

3. Θετική και υπερβατική η πρόταση της Προέδρου, για Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

4. Απόλυτα συμφωνώ με την εκλογή του επικεφαλής, από τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορεί να συζητηθεί άλλη επιλογή.

5. Το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τα επιμέρους βήματα, προφανώς είναι πρόταση οδικού χάρτη, που επιδέχεται βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

6. Ο βασικός μας συνομιλητής πρέπει να είναι το ΠΟΤΑΜΙ, με το οποίο άλλωστε συνεργαζόμαστε σε πολλά θέματα στη Βουλή. Ασφαλώς, ισχύει ανοιχτή πρόσκληση για στελέχη του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης.

7. Ήταν λάθος όταν αποφασίστηκε, με πλήρη διαφωνία μου, η αδρανοποίηση της Επιτροπής για Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας και η υποκατάσταση της από τα υπό δημιουργία (ακόμη…) όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

8. Στον προβληματισμό ΝΕΟ Κόμμα, δηλ. RESTART, ή ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ υφιστάμενων κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων, επισημαίνω τον κίνδυνο, όπως στο γήπεδο της ΑΕΚ, να γκρεμίσουμε αυτό που έχουμε, χωρίς να καταφέρουμε να χτίσουμε από σημείο μηδέν το ΝΕΟ, που ασφαλώς θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό για την κοινωνία.

9. Αυτό που μας αναλογεί ιστορικά, είναι η ευθύνη μας να χαράξουμε ένα νέο προοδευτικό ελληνικό ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟ!

10. Η προγραμματική μας πρόταση προς την κοινωνία, με στήριξη της επιχειρηματικότητας και ρήτρες απασχόλησης και δημόσιας ρύθμισης, δεν μπορεί να ξεπερνά τις 10 σελίδες. Όχι άλλοι τόμοι επαναλαμβανόμενων γενικοτήτων και στρογγυλοποιήσεων.