ΚοινωνίαΑρχείο

Τι θα κάνει η πολιτεία για την διάβρωση των ακτών του Ναυπλίου;

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη το πρόβλημα της διάβρωσης που «τρώει» τις ακτές του παραλιακού μετώπου Ναυπλίου, που έχει κάνει τους κατοίκους αυτών των περιοχών να τρέμουν πότε θα τους βρει η επόμενη καταστροφή από τις ουκ’ ολίγες που τους έχουν βρει μέχρι τώρα.

Η πολιτεία επιβάλεται να καταρτίσει άμεσα ένα επαρκές σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και αν δεν νοιάζεται για τις περιουσίες των κατοίκων, θα πρέπει τουλάχιστον να ενδιαφερθεί για την μελοντική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αν και τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται να την απασχολεί προς το παρόν.

Ο Γιάννης Ανδριανός πάντως κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη όπου επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της διάβρωσης του παραλιακού μετώπου στις περιοχές Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια και Ίρια. Να δούμε λοιπόν αν θα λάβει μία απάντηση ουσίας για ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί τους αρμοδίους πολύ περισσότερο από αυτό που έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Περισσότερο όμως από μία γραπτή απάντηση χρειάζονται έργα και όχι υποσχέσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
« Για μια ακόμη φορά, η πρόσφατη κακοκαιρία προξένησε εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον στο παραλιακό μέτωπο στις περιοχές Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια και Ίρια Αργολίδας. Οι ζημιές αυτές επαναφέρουν το επιτακτικό ζήτημα της άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών της περιοχής.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών σε περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον που προξένησε η πρόσφατη κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο στις περιοχές Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια και Ίρια Αργολίδας.
2. Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών στις ως άνω περιοχές ».