ΚοινωνίαΑρχείο

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν τον Σταυρό των Διδύμων

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ερμιονίδα προέβησαν σήμερα σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του νέου δρόμου στο ύψος του Σταυρού των Διδύμων διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος, ο Γιάννης Γεωργόπουλος και ο εκπρόσωπος στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας της Περιφερειακής Παράταξης Πελοπόννησος Οικολογική Γεράσιμος Κατσαΐτης ο οποίος και εξέφρασε την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πελοπόννησος Οικολογική «με κάθε θυσία πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας γιατι μόνο ετσι θα απεξαρτοποιηθούμε απο τις εισαγωγές βασικών ειδών διατροφής και θα χτυπήσουμε την ανεργία».

Και προσθέτει πως«γιά το οικολογικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρχει ανασυγκρότηση της χώρας  οταν εισάγουμε σκόρδα Τουρκίας και χοιρινό Ολλανδίας.Το να υπάρχουν Ελληνες εργαζόμενοι παραγωγοί , αγρότες και κτηνοτρόφοι, που  εξασφαλίζουν στους καταναλωτές της περιοχής τους φρέσκα, προσιτής τιμής, προιόντα διατροφής, ειναι εκτος απο κοινωνική και οικονομική αναγκαιότητα και προυπόθεση διάσωσης του πλανήτη».

Και καταλήγει πως «όσο απομακρύνεται η παραγωγή απο την κατανάλωση τοσο πέφτει η ποιότητα και η διατροφική αξία της τροφής, ξοδεύουμε καύσιμα και ενέργεια για μεταφορά και αποθήκευση. Η τοπικοποίηση ειναι η μόνη διέξοδος».

Η Πελοπόννησος Οικολογική (Αργολίδας) καλεί τις δημοτικές παρατάξεις ομοφωνα να συμπαρασταθουν μεσα απο τους  Δήμους στους αγώνες των αγροτών που σήμερα ειναι στην πρωτοπορία του αγώνα του Ελληνικού λαού για μια καλύτερη κοινωνία.