ΡεπορτάζΑρχείο

Παρέλαση από τρακτέρ στο Ναύπλιο

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο λόγω της κινητοποίησης των αγροτών. Κάτοικοι και επισκέπτες τις πρωινές ώρες της Τετάρτης είδαν ξαφνικά μπροστά τους ένα κομβόι από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα να διασχίζει τους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου και όχι μόνο…

Ανάλογες εικόνες προηγήθηκαν στο Άργος με παράταξη των τρακτέρ μπροστά από την αναπλασσόμενη Πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την πορεία να συνεχίζεται σε Ναύπλιο και την παραλιακή της Νέας Κίου η οποία έκλεισε για αρκετή ώρα με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται από παρακαμπτήριους.


Απαράδεκτη εικόνα να πετιούνται τρόφιμα

Άσχημη ήταν η εικόνα όταν οι αγρότες σε ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν πορτοκάλια μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, μία κίνηση με την οποία εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία μας.

Έχουμε υποστηρίξει κατ’ επανάληψη τον δίκαιο αγώνα των αγροτών αλλά δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Από την στιγμή που υπάρχουν τόσα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα ανά τον κόσμο (πλέον και στην Ελλάδα), είναι επιεικώς απαράδεκτο και προκλητικότατο να πετιούνται έτσι ελαφρά τη καρδία τρόφιμα! Ας τα δώσουν σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για να τα προωθήσει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Όχι δεν τα πετάς, φίλε αγρότη! 

Την επόμενη φορά πριν αποφασίσει κάποιος να πετάξει τρόφιμα ας αναλογιστεί ότι κάθε 10 λεπτά πεθαίνει και ένα παιδί στον κόσμο από την πείνα (8500 τη μέρα)…