ΚοινωνίαΑρχείο

Στοπ στα παραπεμπτικά από τους φυσικοθεραπευτές της Αργολίδας

Σε αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών προχωρούν οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές με τον  ΕΟΠΥΥ στο νομό Αργολίδας, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη του ασφαλιστικού φορέα προς τους ίδιους. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος.

Ο Σύλλογος τους σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά την διαφαινόμενη αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει οφειλόμενα του οργανισμού στους φυσικοθεραπευτές, στην Γενική συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Αργολίδας-Αρκαδίας, αποφασίστηκε Ομόφωνα η αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 01/02/2016, ακολουθώντας τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για Πανελλαδική κινητοποίηση.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο. Στη συνέχεια θα δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ.

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους φυσικοθεραπευτές.

Η διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών  προσπάθησε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη πολλές φορές, πράγμα που δεν έγινε εφικτό, λόγω των επανειλημμένων αθετήσεων υπόσχεσης πληρωμής από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας και ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται υπέρογκα οι κρατήσεις».