ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στην αντεπίθεση περνά ο Σφυρής για αποχέτευση και σκουπίδια

Το έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου και η Διαχείριση των Απορριμμάτων συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας της 29ης Ιανουαρίου 2016.

Αφού αναγνώσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επιστολή του κ. Λάμπρου Αναστάσιου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο Αναστάσιο για την τύχη των έργων της Αποχέτευσης και της Ύδρευσης, πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για την πορεία υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του έργου της αποχέτευσης, το οποίο ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2016 από το Πορτοχέλι και εκτελείται με γοργούς ρυθμούς.

Επίσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επιστολή του κ. Λάμπρου ήταν προσχηματική δεδομένου ότι εστάλη στις 26/1/2016 ενώ το έργο της αποχέτευσης είχε ήδη ξεκινήσει από τις 21/1/2016, κάτι το οποίο ο κ. Λάμπρου γνώριζε. Ακόμα αναφέρθηκε στις ανυπόστατες καταγγελίες που έγιναν την ημέρα που ξεκίνησε το έργο στο Πορτοχέλι και είχαν να κάνουν με το κατά πόσο η ανάδοχος εταιρεία διέθετε τις σχετικές άδειες από τις υπηρεσίες να προχωρήσει στις τομές.

Είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες τον μόνο στόχο που είχαν ήταν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για το πρόγραμμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Ερμιονίδας, το οποίο βασίζεται στην Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση με Προ – διαλογή στην Πηγή.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες συναντήσεις για τα απορρίμματα που είχαν οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου τόσο στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. στην Τρίπολη, όσο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη Ιωάννη, όπου ο Δήμος Ερμιονίδας απέσπασε τα εύσημα για το επιτυχημένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει, όντας ο πρώτος Δήμος της χώρας που το υλοποιεί  πριν ακόμα ξεκινήσει ο Εθνικός Σχεδιασμός.

Κατήγγειλε ονομαστικά τους Δημοτικούς Συμβούλους επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Λάμπρου Αναστάσιο και Τόκα Αναστάσιο, ότι από την αρχή της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος το πολέμησαν με κάθε τρόπο κάνοντας παρεμβάσεις σε αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μην υλοποιηθεί.

Τους κατήγγειλε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αποτύχει το πρόγραμμα, να γεμίσουν ξανά οι δρόμοι και οι πλατείες της Ερμιονίδας με σκουπίδια και ότι είναι αντίθετοι με κάθε έργο στον Δήμο.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή της 19ης Ιανουαρίου 2016 του κ. Τόκα με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, σημειώνοντας πως στις φωτογραφίες που περιέχει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα απορρίμματα μέσα στα κοντέινερ δεν είναι σύμμεικτα, ότι το μπλε κοντέινερ περιέχει ανακυκλώσιμα, ότι συλλέχθηκαν 1.719 τόνοι ανακυκλώσιμων το έτος 2015 ενώ η λειτουργία του «Πράσινου Σημείου» είναι άψογη και οι ισχυρισμοί του κ. Τόκα είναι ψευδέστατοι.

Απευθυνόμενος στον κ. Τόκα τον ρώτησε επανειλημμένα εάν αυτός τράβηξε τις φωτογραφίες χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

Τέλος τον κάλεσε να πάψει να ψεύδεται και να κάνει πολιτική αντιπαράθεση στο ευαίσθητο θέμα των απορριμμάτων, δεσμευόμενος παράλληλα ότι η Ερμιονίδα θα παραμείνει καθαρή, χωρίς ίχνος σκουπιδιού όπως είναι σήμερα.