ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Διευκρινίσεις Λάμπρου για το αποχετευτικό

Συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για ένα έργο που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, δίνεται με την απάντηση του Τάσου Λάμπρου στο δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή σχετικά με τους ισχυρισμούς του στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όπου χαρακτήριζε την επιστολή του για το έργο προσχηματική. Ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας διευκρινίζει ότι αναφερόταν στην μεγάλη καθυστέρηση έναρξης των εργασιών και στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Λάμπρου στην απάντησή του:

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας και για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους απουσίασα από την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Τότε θυμήθηκε ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής να μας κάνει ενημέρωση για το έργο της αποχέτευσης και για τη διαχείριση των απορριμμάτων απαντώντας σε επιστολές τόσο της δικής μας παράταξης όσο και άλλων δημοτικών παρατάξεων και φυσικά δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το παραπάνω θέμα.

Δυστυχώς επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος, τον κακό του εαυτό γιατί για μία ακόμη φορά επιλέγει την παραποίηση της πραγματικότητας, την εικονική πραγματικότητα και υποτιμά τη λειτουργία του κορυφαίου θεσμικού – συλλογικού οργάνου του Δήμου μας που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πάντως εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα σοβαρά θέματα τα οποία απαιτούνται να συζητούνται και να λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου δεν «υπονομεύουμε κάποια Δημοτική Αρχή», αλλού πρέπει να ψάξετε τους «υπονομευτές», αλλά ζητούνται έγκυρα και έγκαιρα απαντήσεις τόσο για τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και για τους δημότες του Δήμου μας.

Σας καταθέτουμε επίκαιρες και σημαντικές ερωτήσεις που είσαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» να απαντάτε.

Και φυσικά δεν απαντήσατε στο δελτίο τύπου για όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που σας θέσαμε (τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο) και ήταν για την πορεία του έργου της αποχέτευσης, για το θέμα της κατασκευής ή μη του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι, για το λόγο της μεγάλης καθυστέρησης έναρξης των εργασιών, για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του. Επί της «ταμπακιέρας» τίποτα. Και ακολουθήσατε τις πρακτικές του παρελθόντος (υπονομεύσεις, ίντργκες κλπ). Αναζητείτε δονκιχωτικά εχθρούς και ενόχους. Θέλουμε επίσημες απαντήσεις και τα κρίσιμα θέματα να εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό είναι υποχρέωσή σας, είναι καθήκον σας. Εμείς θα συνέχίσουμε να σας ελέγχουμε και να φανούμε όλοι μαζί χρήσιμοι στον τόπο. Και σας καλώ να αναζητείτε τον έλεγχο, είναι συστατικό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αλλά και να θέλω να αγιάσω δε με αφήνετε.

ΘΕΜΑ 1
Πού είναι η απόφαση του Δ.Σ. για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου;
(Σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για καταδίκη συκοφαντικών δημοσιευμάτων, σύσταση διαπαραταξιακής Επιτροπής και ολοκληρωμένης πρότασης αναβάθμισής του.)
Την Τετάρτη 20 Ιανουασρίου 2016 μετά από διαλογική συζήτηση δύο ωρών συμφωνήσαμε να εκδοθεί μία ομοφωνη απόφαση με το παραπάνω πλαίσιο και από τότε την αναζητούμε, τόσο την απόφαση όσο και την υλοποίησή της. Μήπως όλος ο θόρυβος ήταν μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση για να γεμίσουν οι τοπικές ιστοσελίδες; Άρα δεν σας υπονομεύουμε εμείς που δε μπορείτε να υλοποιήσετε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 2
Αρνούμαστε την κατάτμηση έργων και τις απευθείας αναθέσεις
Μας θεωρείτε υπονομευτές αλλά δε μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε στις εισηγήσεις σας για έργα και εργασίες που γίνονται με απευθείας αναθέσεις. Εργασίες που αμφισβητούνται επιστημονικά και καταστρατηγούν τον κοινό οικονομικό σκοπό, την επίτευξη της καλύτερης δυνατής εργασίας με το μικρότερο κόστος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Η κατάτμηση οδηγεί σε οικονομικές εξαρτήσεις και δημιουργεί πελατείες που στην παρούσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση είναι απαράδεκτο να εφαρμόζεται. Σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας περί υπονομευτών και σας καλούμε επιτέλους να λειτουργήσετε δημοκρατικά και συλλογικά προς όφελος του Δήμου μας και της τοπικής μας κοινωνίας. 

Οι ισχυρισμοί Σφυρή