ΡεπορτάζΑρχείο

Το Ναύπλιο φώναξε βροντερό παρόν στις διαδηλώσεις

Μεγάλη συμμετοχή για τα δεδομένα του Ναυπλίου είχε η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία προς την ενδεκάτη και έπειτα μέσω της Μπουμπουλίνας προς το λιμάνι.

Η συμμετοχή των φορέων ήταν μαζική, ενώ είδαμε να διαδηλώνουν και άτομα που δεν είναι από τις γνωστές φάτσες που συνήθως βλέπουμε σε διαδηλώσεις.
 



Η πλειονότητα των καταστημάτων της πόλης παρέμειναν κλειστά, με εξαίρεση ίσως τους πιο τουριστικούς δρόμους, ενώ δημιουργήθηκε και ένα πρόβλημα με τους επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου Costa Neoromantica οι οποίοι έπεσαν πάνω στην απεργία των ταξί και στο λουκέτο των αρχαιολογικών χώρων λόγω της πανελλαδικής γενικής απεργίας.

Στην συγκέντρωση του Ναυπλίου συμμετείχαν μαζικά οι φορείς και τα σωματεία της πόλης από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού.
 




Μοναδικό περιστατικό που έδωσε λίγο αλατοπίπερο θα λέγαμε στην ειρηνική κατά τ’ άλλα διαδήλωση, ήταν όταν ένας από τους συγκεντρωμένους με μια σκάλα ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπροστά από το ταφικό μνημείο με τα οστά του Δημήτριου Yψηλάντη, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι διαδηλωτές την «περιποιήθηκαν» αναλόγως, σκίζοντάς την. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ).
 

Αντίστοιχα στο Άργος πραγματοποιήθηκαν δύο διαδηλώσεις στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και την Πλατεία Δερβενακίων (Σταροπάζαρο) με συμμετοχή κυρίως αγροτών και άλλων επαγγελματικών τάξεων, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στους Μύλους όπου και έκλεισαν την Παλαιά Εθνική Οδό Τριπόλεως – Άργους για περίπου μία ώρα.